punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Zpětná sportovní zrcátka

Autor Zpráva

<  Tuning  ~  Zpětná sportovní zrcátka

dyk77
Zaslal: pá březen 03, 2006 4:29 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Tak jsem si koupil za 1500,- zpětná zrcátka od http://www.raidhp.com/ a jsou to tyhle http://ramair-filters.com/deutsch/pics/produkte/gross/spiegel_schwarz.jpg . Lakování vyšlo na 2400,- a teď jsem je tam namontoval a jedno zrcátko je více vodorovně a to druhé je více vzhůru. Ať na to koukám z jakéhokoliv úhlu, tak nevím kde jsem udělal chybu, když zrcátka se jen přišroubují. Rozdíl ve výšce špičky zrcátek je cca 15mm a je to vidět zejména při pohledu zezadu. Nemá s tím někdo zkušenosti jak se s tím vypořádat. Napadají mě podložky, které by zrcátka trochu sladily do stejného sklonu, ale možná tady má někdo jinou zkušenost. Na co všechno si dát při montáži těchto zrcátek pozor, jsou kolem toho nějaké špeky co by mě třeba nenapdly Question

[img] http://saxoclub.731.cz/index.php?ind=gallery&op=foto_show&ida=936 [/img]

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
in0
Zaslal: pá březen 03, 2006 5:17 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 489 Bydliště: Kutná Hora / Jihlava / Zlín / PRAHA
hele, nemas to nejak nakrivo? Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Petr
Zaslal: pá březen 03, 2006 5:24 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 01. 2006 Příspěvky: 190 Bydliště: Roudnice n/L
[quote="DYK77"]Tak jsem si koupil za 1500,- zpětná zrcátka od http://www.raidhp.com/ a jsou to tyhle http://ramair-filters.com/deutsch/pics/produkte/gross/spiegel_schwarz.jpg . Lakování vyšlo na 2400,- a teď jsem je tam namontoval a jedno zrcátko je více vodorovně a to druhé je více vzhůru. Ať na to koukám z jakéhokoliv úhlu, tak nevím kde jsem udělal chybu, když zrcátka se jen přišroubují. Rozdíl ve výšce špičky zrcátek je cca 15mm a je to vidět zejména při pohledu zezadu. Nemá s tím někdo zkušenosti jak se s tím vypořádat. Napadají mě podložky, které by zrcátka trochu sladily do stejného sklonu, ale možná tady má někdo jinou zkušenost. Na co všechno si dát při montáži těchto zrcátek pozor, jsou kolem toho nějaké špeky co by mě třeba nenapdly Question

[img] http://saxoclub.731.cz/index.php?ind=gallery&op=foto_show&ida=936 [/img][/quote
2400. za lakovani zrcatek
Question To je sileny Exclamation Dohromady 3900. Evil or Very Mad Ja je mel taky(vzteky sem je vyhodil)na tri vruty do plastu,to je na hovno Exclamation
Adler
Zaslal: pá březen 03, 2006 5:50 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
Ty jo ses dobrey dabel dat za lakovani zrcatek 2800 Shocked ..unas v nejdrazsi lakovne me strikali zrcatka 400 kus ....... jinak ty m kovy zrcatka dycky kdyz sem je videl na saxi tak u ridice bylo vic skoseny....nahoru....aj na nakym svycarskym saxu sem to videl

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Ritchma
Zaslal: so březen 04, 2006 8:29 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
No jo sou na křivo. Měl si koupit nějaký hezčí Laughing
nok
Zaslal: so březen 04, 2006 2:57 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 243 Bydliště: Zlín
M3ky mám taky, ale nikdy jsem si nevšiml, že by jedno z nich bylo výš. Asi se budu muset pořádně podívat Very Happy

Zaslal: so březen 04, 2006 3:06 pm Odpovědět s citátem
Nojo si děláte kozy co, když někdo vyhodí 3.900 za něco s čím by nejraději seknul?! Však já to vychytám, ale dobře že od vás vím, že to není jen můj problém s tím skosením a montáží vůbec.
Už jsem tak přes noc přemýšlel a mám to asi vymyšlený. Ty plastové trojůhelníky co spojují zrcátko s autem jsou duté a dost měkké, takže se při dotahování deformují a to pak způsobuje nestejnoměrné vychýlení zrcátek. Musím sehnat plastové nebo hliníkové silnostěnné trubičky, které budou sloužit jako podložky mezi tím plastovým trojůhelníkem a podkladovým plechem trojůhelníkového tvaru, který je součástí dveří. Budou navléknuté na těch třech dutých, plastových trnech co se do nich zařezává vrut a jejich délka bude akorátní, tak aby zrcátko hezky dosedlo ale dále se neprohýbalo při dotahování vrutu. Zároveň dám trubičky i mezi dva dveřní plechy trojůhelníkového tvaru, ktré jsou součástí dveří kvůli tomu, aby se mi při dotahování nestáhly dveře. Je mi jasný, že budu muset zrcátko několkrát sundat a zase nasadit, než vychytám tu správnou délku trubiček - podložek pod zrcátkem, ale tutově to půjde. Když je rozdíl vychýlení mezi zrcátky na jejich koncích cca 10mm, bude stačit malá změna u jejich paty cca 1-2mm, která způsobí daleko větší výchylku na jejich koncích a tím vznikne možnost zrcátka sladit do stejné úrovně.
To by bylo, aby nebylo Twisted Evil

Co se ceny lakování týká, tak samotné plastové trojůhelníky - adaptéry, mi nastříkaly za 200,- ale zrcátka byly za 2000 + 200 práce. Ty 2000,- jsou proto, že to je metalíza a prej je právě takhle o hodně dražší. V ceně je i leptání plastů, aby barva pořádně držela.

Nevím jestli jsou všecny zrcátka podobného druhu stejná ale ta moje mají pružné uložení a dovolují asi centimetrové vychýlení všemi směry pro náhodné škrtnutí-si třeba při parkování , takže nebudou hned lítat trsátka, ale odskáče to nanejvýš jen barva. Jelikož mám zrcátka už na autě zkoušel jsem je ve 170ti a řekl bych že v autě byl větší klid, protože vítr kolem zrcátek tolik nekvílel. Vidět v nich je dost i když jsou menší, ale jsou panoramatičtější než ta zrcátka klasická.

Zrcátkum zdar Very Happy

Spotřeba CITROEN SAXO
Petr
Zaslal: so březen 04, 2006 7:29 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 01. 2006 Příspěvky: 190 Bydliště: Roudnice n/L
Musiš to vychytat Exclamation
Ja to vydel z makly u kamose,mel ze 7 mm. (hlinik) plochace udelani trouhelnicky v nich zavit myslim 6ku.To cely prelaminovany do požadovaneho tvaru.Sedeloto paradne Very Happy Oni plastovy trubicky praskaj tak to predelaval.
dyk77
Zaslal: ne březen 05, 2006 4:53 pm Odpovědět s citátem
Super rada dík. plastové trubičky zamítám Wink

Spotřeba CITROEN SAXO
Venda
Zaslal: čt březen 09, 2006 7:11 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 11. 05. 2005 Příspěvky: 112 Bydliště: Nové Strašecí
Já mam takový ty kapkovitý zrcátka. Když sem je tam pasoval, myslel sem že se z toho zbláznim. Adaptéry nikde neseděly a ani zrcátka na adaptérech neseděly nejlíp. Musel sem to brousit jak vůl. Hrozný sraní s těma zrcátkama. Příště už jedině originály.
dyk77
Zaslal: čt březen 09, 2006 7:41 pm Odpovědět s citátem
Takže kapky taky na ho..o a to jsem si myslel, že kdybych je tam dal, tak bych měl svatej klid. No alespoň už nemám výčitky svědomí Idea

Spotřeba CITROEN SAXO
versetti
Zaslal: čt srpen 10, 2006 9:44 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 26. 07. 2006 Příspěvky: 37 Bydliště: Teplice
Mám taky ty emkový a uznávám,že stojej za ho.no! Vubec vnich nevidim a ani tam zrovna moc nepasujou. Už bych koupil jedině originály!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Crack
Zaslal: pá srpen 11, 2006 6:51 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 01. 2006 Příspěvky: 847 Bydliště: Miletín
versetti napsal:
Mám taky ty emkový a uznávám,že stojej za ho.no! Vubec vnich nevidim a ani tam zrovna moc nepasujou. Už bych koupil jedině originály!!
Tak oni ty originály asi nemaj špatně vymyšlený Wink

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: