Autor |
Zpráva |
< Tuning ~ Zpětná sportovní zrcátka |
dyk77 |
Zaslal: pá březen 03, 2006 4:29 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
|
Návrat nahoru |
|
in0 |
Zaslal: pá březen 03, 2006 5:17 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
hele, nemas to nejak nakrivo? |
|
|
Návrat nahoru |
|
Petr |
Zaslal: pá březen 03, 2006 5:24 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
[quote="DYK77"]Tak jsem si koupil za 1500,- zpětná zrcátka od http://www.raidhp.com/ a jsou to tyhle http://ramair-filters.com/deutsch/pics/produkte/gross/spiegel_schwarz.jpg . Lakování vyšlo na 2400,- a teď jsem je tam namontoval a jedno zrcátko je více vodorovně a to druhé je více vzhůru. Ať na to koukám z jakéhokoliv úhlu, tak nevím kde jsem udělal chybu, když zrcátka se jen přišroubují. Rozdíl ve výšce špičky zrcátek je cca 15mm a je to vidět zejména při pohledu zezadu. Nemá s tím někdo zkušenosti jak se s tím vypořádat. Napadají mě podložky, které by zrcátka trochu sladily do stejného sklonu, ale možná tady má někdo jinou zkušenost. Na co všechno si dát při montáži těchto zrcátek pozor, jsou kolem toho nějaké špeky co by mě třeba nenapdly
[img] http://saxoclub.731.cz/index.php?ind=gallery&op=foto_show&ida=936 [/img][/quote
2400. za lakovani zrcatek
To je sileny Dohromady 3900. Ja je mel taky(vzteky sem je vyhodil)na tri vruty do plastu,to je na hovno |
|
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: pá březen 03, 2006 5:50 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
|
Návrat nahoru |
|
Ritchma |
Zaslal: so březen 04, 2006 8:29 am |
|
|
|
No jo sou na křivo. Měl si koupit nějaký hezčí |
|
|
Návrat nahoru |
|
nok |
Zaslal: so březen 04, 2006 2:57 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
M3ky mám taky, ale nikdy jsem si nevšiml, že by jedno z nich bylo výš. Asi se budu muset pořádně podívat |
_________________ Zelená žabička |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: so březen 04, 2006 3:06 pm |
|
|
|
Nojo si děláte kozy co, když někdo vyhodí 3.900 za něco s čím by nejraději seknul?! Však já to vychytám, ale dobře že od vás vím, že to není jen můj problém s tím skosením a montáží vůbec.
Už jsem tak přes noc přemýšlel a mám to asi vymyšlený. Ty plastové trojůhelníky co spojují zrcátko s autem jsou duté a dost měkké, takže se při dotahování deformují a to pak způsobuje nestejnoměrné vychýlení zrcátek. Musím sehnat plastové nebo hliníkové silnostěnné trubičky, které budou sloužit jako podložky mezi tím plastovým trojůhelníkem a podkladovým plechem trojůhelníkového tvaru, který je součástí dveří. Budou navléknuté na těch třech dutých, plastových trnech co se do nich zařezává vrut a jejich délka bude akorátní, tak aby zrcátko hezky dosedlo ale dále se neprohýbalo při dotahování vrutu. Zároveň dám trubičky i mezi dva dveřní plechy trojůhelníkového tvaru, ktré jsou součástí dveří kvůli tomu, aby se mi při dotahování nestáhly dveře. Je mi jasný, že budu muset zrcátko několkrát sundat a zase nasadit, než vychytám tu správnou délku trubiček - podložek pod zrcátkem, ale tutově to půjde. Když je rozdíl vychýlení mezi zrcátky na jejich koncích cca 10mm, bude stačit malá změna u jejich paty cca 1-2mm, která způsobí daleko větší výchylku na jejich koncích a tím vznikne možnost zrcátka sladit do stejné úrovně.
To by bylo, aby nebylo
Co se ceny lakování týká, tak samotné plastové trojůhelníky - adaptéry, mi nastříkaly za 200,- ale zrcátka byly za 2000 + 200 práce. Ty 2000,- jsou proto, že to je metalíza a prej je právě takhle o hodně dražší. V ceně je i leptání plastů, aby barva pořádně držela.
Nevím jestli jsou všecny zrcátka podobného druhu stejná ale ta moje mají pružné uložení a dovolují asi centimetrové vychýlení všemi směry pro náhodné škrtnutí-si třeba při parkování , takže nebudou hned lítat trsátka, ale odskáče to nanejvýš jen barva. Jelikož mám zrcátka už na autě zkoušel jsem je ve 170ti a řekl bych že v autě byl větší klid, protože vítr kolem zrcátek tolik nekvílel. Vidět v nich je dost i když jsou menší, ale jsou panoramatičtější než ta zrcátka klasická.
Zrcátkum zdar |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
Petr |
Zaslal: so březen 04, 2006 7:29 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Musiš to vychytat
Ja to vydel z makly u kamose,mel ze 7 mm. (hlinik) plochace udelani trouhelnicky v nich zavit myslim 6ku.To cely prelaminovany do požadovaneho tvaru.Sedeloto paradne Oni plastovy trubicky praskaj tak to predelaval. |
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: ne březen 05, 2006 4:53 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Venda |
Zaslal: čt březen 09, 2006 7:11 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Já mam takový ty kapkovitý zrcátka. Když sem je tam pasoval, myslel sem že se z toho zbláznim. Adaptéry nikde neseděly a ani zrcátka na adaptérech neseděly nejlíp. Musel sem to brousit jak vůl. Hrozný sraní s těma zrcátkama. Příště už jedině originály. |
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: čt březen 09, 2006 7:41 pm |
|
|
|
Takže kapky taky na ho..o a to jsem si myslel, že kdybych je tam dal, tak bych měl svatej klid. No alespoň už nemám výčitky svědomí |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
versetti |
Zaslal: čt srpen 10, 2006 9:44 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Mám taky ty emkový a uznávám,že stojej za ho.no! Vubec vnich nevidim a ani tam zrovna moc nepasujou. Už bych koupil jedině originály!! |
|
|
Návrat nahoru |
|
Crack |
Zaslal: pá srpen 11, 2006 6:51 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |