Autor |
Zpráva |
< Servis ~ otáčkoměr blbne |
Ondrej133 |
Zaslal: so červen 07, 2008 9:00 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Trošku nám zlobí otáčkoměr.hledal jsem tu a našel jsem návod jak to možná spravit ale bylo to na 1.1 a nevim jestli je to to samý co na 1.4? nejdřív nešel vůbec ale potom táta sundal nohu z plynu a šel ale pohupoval se mezi 4000 až 2000.a pak na volnoběh ukazoval 2000 a motor i tak byl slišet že je jakoby pod plynem.ale jak se brzdilo motorem tak sme se dostali na 1100 a zůstal tam.takže nevíme co stim. co poradíte bezradnýmu klukovy? |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: so červen 07, 2008 9:16 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
no já ti asi nic neporadím já sem problém s otáčkoměrem řešil rok a půl co sem měl dosavadní saxo a nikdy se my to vyřešit nepodařilo, byla to taková záhada někdy šel normálně, někdy nešel vůbec a někdy zase ukazoval kraviny já sem se stim po čase smířil |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
gordon SVK |
Zaslal: ne červen 08, 2008 1:44 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: ne červen 08, 2008 1:53 pm |
|
|
|
gordon SVK napsal: aj ja potrebujem helpnut. ked je chladno ide normalne ale jakmile sa otepli tak pocas pridavania ide hore skakavo ale naspet pada normalne vzdy ked sa oteply a kedze ide leto tak bude sekat jo to mně třeba zase nejvic blbnul v zimě a za vlhka to sou takový nevyřešitelný záhady ale myslím že už se tu někde dávno psalo že je to budíkem ale nevím než sem ho stačil sehnat a vyměnit tak bylo po saxu |
|
Návrat nahoru |
|
Ondrej133 |
Zaslal: ne červen 08, 2008 5:54 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
martanc napsal: gordon SVK napsal: aj ja potrebujem helpnut. ked je chladno ide normalne ale jakmile sa otepli tak pocas pridavania ide hore skakavo ale naspet pada normalne vzdy ked sa oteply a kedze ide leto tak bude sekat jo to mně třeba zase nejvic blbnul v zimě a za vlhka to sou takový nevyřešitelný záhady ale myslím že už se tu někde dávno psalo že je to budíkem ale nevím než sem ho stačil sehnat a vyměnit tak bylo po saxu
a co by se tam mělo měnit?potenciometr? |
|
|
Návrat nahoru |
|
gordon SVK |
Zaslal: ne červen 08, 2008 6:03 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: ne červen 08, 2008 6:08 pm |
|
|
|
Ondrej133 napsal: martanc napsal: gordon SVK napsal: aj ja potrebujem helpnut. ked je chladno ide normalne ale jakmile sa otepli tak pocas pridavania ide hore skakavo ale naspet pada normalne vzdy ked sa oteply a kedze ide leto tak bude sekat jo to mně třeba zase nejvic blbnul v zimě a za vlhka to sou takový nevyřešitelný záhady ale myslím že už se tu někde dávno psalo že je to budíkem ale nevím než sem ho stačil sehnat a vyměnit tak bylo po saxu
a co by se tam mělo měnit?potenciometr? nevím co přesně o to sem se nějak nezajímal, ale co mi říkal autoelektrikář tak prej se to ani opravit nedá a musí se vyměnit celej budík |
|
Návrat nahoru |
|
Ondrej133 |
Zaslal: ne červen 08, 2008 6:17 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
martanc napsal: Ondrej133 napsal: martanc napsal: gordon SVK napsal: aj ja potrebujem helpnut. ked je chladno ide normalne ale jakmile sa otepli tak pocas pridavania ide hore skakavo ale naspet pada normalne vzdy ked sa oteply a kedze ide leto tak bude sekat jo to mně třeba zase nejvic blbnul v zimě a za vlhka to sou takový nevyřešitelný záhady ale myslím že už se tu někde dávno psalo že je to budíkem ale nevím než sem ho stačil sehnat a vyměnit tak bylo po saxu
a co by se tam mělo měnit?potenciometr? nevím co přesně o to sem se nějak nezajímal, ale co mi říkal autoelektrikář tak prej se to ani opravit nedá a musí se vyměnit celej budík
aha.tak to je dobrý vědět |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: ne červen 08, 2008 6:39 pm |
|
|
|
no ono v tom budíku prej skoro nic není takže není vlastně ani co opravovovat a nezbejvá než vyměnit celej |
|
Návrat nahoru |
|
Ondrej133 |
Zaslal: ne červen 08, 2008 6:50 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
a kde se dá koupit novej? já nemůžu najít žádnou stránku kde je prodávají |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: ne červen 08, 2008 7:00 pm |
|
|
|
Ondrej133 napsal: a kde se dá koupit novej? já nemůžu najít žádnou stránku kde je prodávají no novej koupíš tak maximálně asi v citroenu a bude stát asi dost peněz spíše bych skusil něajaký vrakoviště a nebo tady se občas objeví na prodej starší přístrojovka |
|
Návrat nahoru |
|
Ondrej133 |
Zaslal: ne červen 08, 2008 7:04 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
jo a táta řiká že asi otáčkoměr jako takovej rozbytej neni když ukazuje. ale jenom když se sundá noha z plynu.tak naskočí ale nějak se pohupuje.a potom spadne.tak nevíme jestli to bude někde v ŘJ nebo odkud bere informace otáčkoměr? a zůstává tam vyšší volnoběh a to fakt otáčkoměrem asi nebude.tak nevíme |
|
|
Návrat nahoru |
|
Ondrej133 |
Zaslal: ne červen 08, 2008 7:06 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
martanc napsal: Ondrej133 napsal: a kde se dá koupit novej? já nemůžu najít žádnou stránku kde je prodávají no novej koupíš tak maximálně asi v citroenu a bude stát asi dost peněz spíše bych skusil něajaký vrakoviště a nebo tady se občas objeví na prodej starší přístrojovka
ale nikdy nevíš jestli bude taky fungovat nebo ne ale bude to levnější než origo od citrónů |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: ne červen 08, 2008 7:18 pm |
|
|
|
Ondrej133 napsal: jo a táta řiká že asi otáčkoměr jako takovej rozbytej neni když ukazuje. ale jenom když se sundá noha z plynu.tak naskočí ale nějak se pohupuje.a potom spadne.tak nevíme jestli to bude někde v ŘJ nebo odkud bere informace otáčkoměr? a zůstává tam vyšší volnoběh a to fakt otáčkoměrem asi nebude.tak nevíme no to tak ruzně blbne skus třeba bouchnout do přístrojovky mně to občas pomohlo a uvidíš že to je otáčkoměrem kdyby to bylo v ECU tak to auto nejde a nebo pojede špatně |
|
Návrat nahoru |
|
Ondrej133 |
Zaslal: ne červen 08, 2008 7:21 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
martanc napsal: Ondrej133 napsal: jo a táta řiká že asi otáčkoměr jako takovej rozbytej neni když ukazuje. ale jenom když se sundá noha z plynu.tak naskočí ale nějak se pohupuje.a potom spadne.tak nevíme jestli to bude někde v ŘJ nebo odkud bere informace otáčkoměr? a zůstává tam vyšší volnoběh a to fakt otáčkoměrem asi nebude.tak nevíme no to tak ruzně blbne skus třeba bouchnout do přístrojovky mně to občas pomohlo a uvidíš že to je otáčkoměrem kdyby to bylo v ECU tak to auto nejde a nebo pojede špatně
bouchání už jsme zkoušeli a nic |
|
|
Návrat nahoru |
|
|