Autor |
Zpráva |
|
Awex |
Zaslal: čt červenec 17, 2008 6:33 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Zdravim Saxofonisti. Mam jeden dotaz. Ako sa prejavuju zle loziska na kolesach?. V aute mam taky cudny hukot. Zacina to pri nejakych 60km/h a so zvysujucou rychlostou ten hluk silnie. Ale ja mam taky pocit ze to asi budu len pneumatiky pretoze sa mi zda ze ked som mal zimne tak v aute bolo ticho. Nema niekto podobny problem? Moj Saxik uz sice ma 191 000 km nabehanych a tie loziska uz by asi bodlo vymenit ale ak to nie su oni ? |
_________________ Predtym: Citroen Saxo 1,1i - 44kW
Teraz: Citroen C4 1,6i 16V - 80kW |
|
Návrat nahoru |
|
CJ.01 |
Zaslal: čt červenec 17, 2008 6:41 pm |
|
|
Banned!!
|
loziska hlavne slysis kdyz zatacis...vaha auta se ti prenese treba na prave kolo a jasne to uslysis.....mnohem vic nez pri jizde po rovine |
|
|
Návrat nahoru |
|
Awex |
Zaslal: pá červenec 18, 2008 6:05 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Mne sa aj zda ze do jednej strany to huci viac.......kua |
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: pá červenec 18, 2008 8:08 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Awex napsal: Mne sa aj zda ze do jednej strany to huci viac.......kua
Pokud ti v zatáčkách něco od kol jsou to ložiska....poud jedeš rovně po silnici a něco hučí tak jsou to gumy....dělají to prý šípovitý vzorky ale podle me může hučet každý vzorek... |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
Návrat nahoru |
|
kubopn |
Zaslal: pá červenec 18, 2008 8:40 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Mal som teraz rovnaký problém ... Saxík išiel ako lietadlo (hukot) ... dedko automechanik to kukal a bolo to pravé predné ložisko - pri točení sa hukot znásoboval. Ale ak to je stále tak tvrdil, že to môžu byť gumy, ale ževraj aj stály prevod prevodovky (ževraj to robievalo na felíciách). |
|
|
Návrat nahoru |
|
Awex |
Zaslal: so červenec 19, 2008 5:08 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
V pondelok som sa dohodol ze ma zoberu do servisu na zdvihak a pozru to. Tak uvidime. Mne sa zda ze su to gumy ale necham sa prekvapit |
|
Návrat nahoru |
|
kropaczech |
Zaslal: út červenec 22, 2008 1:26 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
mam podobny problem, cca od 70kmh je v aute slyset zvuk, ktery napadne pripomina prave spatne lozisko. Ale jak jsem vypozoroval, tak pokud venku fouka vitrm je zvuk mnohem vyraznejsi, nez kdyz je bezvetri
stalo se Vam, ze nekde piskal pri jizde vitr ?
Napriklad u nasi firemni Yarisky, se pravidelne pri 160kmh rozpiskalo prave zrcatko a prestalo to az pri vyssi rychlosti |
_________________ 1.1i 44KW r.v.2002 |
|
Návrat nahoru |
|
Awex |
Zaslal: pá červenec 25, 2008 8:09 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Takze diagnoza bola lozisko na pravom prednom kolese. Po vymene je v aute tichucko az mi to vadi ze zrazu sa tam objavuje mnozstvo inych zvukov |
|
Návrat nahoru |
|
Lotor |
Zaslal: pá červenec 25, 2008 9:29 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
NO mne zacinal takto isto hukot pri 60km-h a bola to prava poloos skus sa spytat toho mechanika ci nema tvoj klb volu nech stym skusi pomykat ja som vymenil tu poloos a tichucko.. ja si myslim ze to budes mat urcite tou poloosou je to taky zvuk ako keby tam daco vybrovalo nie ? |
_________________ 1.6 8v VTS , r.v.2001
72kW , max 210km/h
|
|
Návrat nahoru |
|
Majo |
Zaslal: so červenec 26, 2008 8:59 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
kropaczech napsal: mam podobny problem, cca od 70kmh je v aute slyset zvuk, ktery napadne pripomina prave spatne lozisko. Ale jak jsem vypozoroval, tak pokud venku fouka vitrm je zvuk mnohem vyraznejsi, nez kdyz je bezvetri
stalo se Vam, ze nekde piskal pri jizde vitr ?
Napriklad u nasi firemni Yarisky, se pravidelne pri 160kmh rozpiskalo prave zrcatko a prestalo to az pri vyssi rychlosti
Mne tiez tak od 160 hore zacne nieco hucat, nie vzdy iba obcas, neviem k comu by som prirovnal zvuk, ale ked som sa na to pytal ludi, vraveli ze to moze byt netesna nejaka guma alebo daco a vo velkej rychlosti sa tam dostava vzduch a huci.. pre istotu nejazdim az tak rychlo a ked to nahodou zacne, spomalim trosku a ficim dalej.. neviem si predstavit ako by som dosiel na to kde to presne fuci.. |
|
vtsko |
Zaslal: so červenec 26, 2008 5:09 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
|
Návrat nahoru |
|
Awex |
Zaslal: pá srpen 01, 2008 5:48 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Lotor napsal: NO mne zacinal takto isto hukot pri 60km-h a bola to prava poloos skus sa spytat toho mechanika ci nema tvoj klb volu nech stym skusi pomykat ja som vymenil tu poloos a tichucko.. ja si myslim ze to budes mat urcite tou poloosou je to taky zvuk ako keby tam daco vybrovalo nie ?
nie......mne to nevybrovalo....a bolo to loziskom lebo uz som presiel cca 1000km od vymeny a je to v pohode......hoc aj tu poloos uz mam troska nacatu na lavej strane |
|
Návrat nahoru |
|
Dar3cek |
Zaslal: so srpen 02, 2008 11:56 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Mě zase takhle hučej novy pneumatiky....mam na nich teprv 200km tak snad daj pokoj |
|
|
Návrat nahoru |
|
kropaczech |
Zaslal: pá září 26, 2008 8:42 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
volant mi taky vibruje...zacina to kolem 90-100kmh...navic kdyz se rozjizdim a kola jsou v plnem pravem rejdu, tak od praveho kola jde lupani...s nejvetsi pravdepodobnosti to vypada na pravou poloosu. Navic mam problem, ze tam neco tluce...staci jet po dlazkach a odspod je slysitelne klepani.
Mel sem to v servisu a tam prosli vsechny cepy, stabilizatory a nic nenasli...prej je to vsechno OK. Co tam klepe ale nezjistili.
Projevuje se spatna poloosa i klepanim pri nerovnostech ? Podle me by teoreticky mohla, ale ruku do ohne za to nedam. |
_________________ 1.1i 44KW r.v.2002 |
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: pá září 26, 2008 9:10 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
kropaczech napsal: volant mi taky vibruje...zacina to kolem 90-100kmh...navic kdyz se rozjizdim a kola jsou v plnem pravem rejdu, tak od praveho kola jde lupani...s nejvetsi pravdepodobnosti to vypada na pravou poloosu. Navic mam problem, ze tam neco tluce...staci jet po dlazkach a odspod je slysitelne klepani.
Mel sem to v servisu a tam prosli vsechny cepy, stabilizatory a nic nenasli...prej je to vsechno OK. Co tam klepe ale nezjistili.
Projevuje se spatna poloosa i klepanim pri nerovnostech ? Podle me by teoreticky mohla, ale ruku do ohne za to nedam.
To vybrovanie volantu ti sposobuju vnutorne klby na poloosiach.... |
|
|
Návrat nahoru |
|
|