punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Hukot

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Hukot

Awex
Zaslal: čt červenec 17, 2008 6:33 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 82 Bydliště: Prešov a Galanta
Zdravim Saxofonisti. Mam jeden dotaz. Ako sa prejavuju zle loziska na kolesach?. V aute mam taky cudny hukot. Zacina to pri nejakych 60km/h a so zvysujucou rychlostou ten hluk silnie. Ale ja mam taky pocit ze to asi budu len pneumatiky pretoze sa mi zda ze ked som mal zimne tak v aute bolo ticho. Nema niekto podobny problem? Moj Saxik uz sice ma 191 000 km nabehanych a tie loziska uz by asi bodlo vymenit ale ak to nie su oni ? Confused

CJ.01
Zaslal: čt červenec 17, 2008 6:41 pm Odpovědět s citátem
Banned!! Založen: 17. 07. 2008 Příspěvky: 61 Bydliště: BOUDOV
loziska hlavne slysis kdyz zatacis...vaha auta se ti prenese treba na prave kolo a jasne to uslysis.....mnohem vic nez pri jizde po rovine
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Awex
Zaslal: pá červenec 18, 2008 6:05 am Odpovědět s citátem
Mne sa aj zda ze do jednej strany to huci viac.......kua Evil or Very Mad

Lukes.2002
Zaslal: pá červenec 18, 2008 8:08 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 08. 09. 2006 Příspěvky: 1998 Bydliště: Šumperk
Awex napsal:
Mne sa aj zda ze do jednej strany to huci viac.......kua Evil or Very Mad

Pokud ti v zatáčkách něco od kol jsou to ložiska....poud jedeš rovně po silnici a něco hučí tak jsou to gumy....dělají to prý šípovitý vzorky ale podle me může hučet každý vzorek...

ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo

ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré Smile

Alfa Romeo 159 Sportwagon
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
kubopn
Zaslal: pá červenec 18, 2008 8:40 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 23. 08. 2007 Příspěvky: 53 Bydliště: Piešťany (SK)
Mal som teraz rovnaký problém ... Saxík išiel ako lietadlo (hukot) ... dedko automechanik to kukal a bolo to pravé predné ložisko - pri točení sa hukot znásoboval. Ale ak to je stále tak tvrdil, že to môžu byť gumy, ale ževraj aj stály prevod prevodovky (ževraj to robievalo na felíciách).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Awex
Zaslal: so červenec 19, 2008 5:08 am Odpovědět s citátem
V pondelok som sa dohodol ze ma zoberu do servisu na zdvihak a pozru to. Tak uvidime. Mne sa zda ze su to gumy ale necham sa prekvapit Confused

kropaczech
Zaslal: út červenec 22, 2008 1:26 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 17. 05. 2008 Příspěvky: 158 Bydliště: Úvaly u Prahy
mam podobny problem, cca od 70kmh je v aute slyset zvuk, ktery napadne pripomina prave spatne lozisko. Ale jak jsem vypozoroval, tak pokud venku fouka vitrm je zvuk mnohem vyraznejsi, nez kdyz je bezvetri Smile

stalo se Vam, ze nekde piskal pri jizde vitr ?

Napriklad u nasi firemni Yarisky, se pravidelne pri 160kmh rozpiskalo prave zrcatko a prestalo to az pri vyssi rychlosti Smile

Zaslal: pá červenec 25, 2008 8:09 pm Odpovědět s citátem
Takze diagnoza bola lozisko na pravom prednom kolese. Po vymene je v aute tichucko az mi to vadi ze zrazu sa tam objavuje mnozstvo inych zvukov Razz

Lotor
Zaslal: pá červenec 25, 2008 9:29 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 16. 04. 2008 Příspěvky: 594 Bydliště: Zvolen Sk
NO mne zacinal takto isto hukot pri 60km-h a bola to prava poloos skus sa spytat toho mechanika ci nema tvoj klb volu nech stym skusi pomykat ja som vymenil tu poloos a tichucko.. ja si myslim ze to budes mat urcite tou poloosou je to taky zvuk ako keby tam daco vybrovalo nie ?

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Majo
Zaslal: so červenec 26, 2008 8:59 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 09. 05. 2007 Příspěvky: 1331 Bydliště: Bratislava
kropaczech napsal:
mam podobny problem, cca od 70kmh je v aute slyset zvuk, ktery napadne pripomina prave spatne lozisko. Ale jak jsem vypozoroval, tak pokud venku fouka vitrm je zvuk mnohem vyraznejsi, nez kdyz je bezvetri Smile

stalo se Vam, ze nekde piskal pri jizde vitr ?

Napriklad u nasi firemni Yarisky, se pravidelne pri 160kmh rozpiskalo prave zrcatko a prestalo to az pri vyssi rychlosti Smile

Mne tiez tak od 160 hore zacne nieco hucat, nie vzdy iba obcas, neviem k comu by som prirovnal zvuk, ale ked som sa na to pytal ludi, vraveli ze to moze byt netesna nejaka guma alebo daco a vo velkej rychlosti sa tam dostava vzduch a huci.. pre istotu nejazdim az tak rychlo a ked to nahodou zacne, spomalim trosku a ficim dalej.. neviem si predstavit ako by som dosiel na to kde to presne fuci..

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
vtsko
Zaslal: so červenec 26, 2008 5:09 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 03. 2008 Příspěvky: 4167 Bydliště: Malacky
tak jazdi do 160 a mas po probleme... Wink

http://saxoclub.net/phpbb2/viewtopic.php?t=3547&postdays=0&postorder=asc&start=0
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Awex
Zaslal: pá srpen 01, 2008 5:48 pm Odpovědět s citátem
Lotor napsal:
NO mne zacinal takto isto hukot pri 60km-h a bola to prava poloos skus sa spytat toho mechanika ci nema tvoj klb volu nech stym skusi pomykat ja som vymenil tu poloos a tichucko.. ja si myslim ze to budes mat urcite tou poloosou je to taky zvuk ako keby tam daco vybrovalo nie ?

nie......mne to nevybrovalo....a bolo to loziskom lebo uz som presiel cca 1000km od vymeny a je to v pohode......hoc aj tu poloos uz mam troska nacatu na lavej strane Smile

Dar3cek
Zaslal: so srpen 02, 2008 11:56 am Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 09. 05. 2007 Příspěvky: 235 Bydliště: Zlonice , Okres kladno
Mě zase takhle hučej novy pneumatiky....mam na nich teprv 200km tak snad daj pokoj Confused
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
kropaczech
Zaslal: pá září 26, 2008 8:42 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 17. 05. 2008 Příspěvky: 158 Bydliště: Úvaly u Prahy
volant mi taky vibruje...zacina to kolem 90-100kmh...navic kdyz se rozjizdim a kola jsou v plnem pravem rejdu, tak od praveho kola jde lupani...s nejvetsi pravdepodobnosti to vypada na pravou poloosu. Navic mam problem, ze tam neco tluce...staci jet po dlazkach a odspod je slysitelne klepani.
Mel sem to v servisu a tam prosli vsechny cepy, stabilizatory a nic nenasli...prej je to vsechno OK. Co tam klepe ale nezjistili.

Projevuje se spatna poloosa i klepanim pri nerovnostech ? Podle me by teoreticky mohla, ale ruku do ohne za to nedam. Smile

Zaslal: pá září 26, 2008 9:10 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 15. 07. 2008 Příspěvky: 1808 Bydliště: Vrútky
kropaczech napsal:
volant mi taky vibruje...zacina to kolem 90-100kmh...navic kdyz se rozjizdim a kola jsou v plnem pravem rejdu, tak od praveho kola jde lupani...s nejvetsi pravdepodobnosti to vypada na pravou poloosu. Navic mam problem, ze tam neco tluce...staci jet po dlazkach a odspod je slysitelne klepani.
Mel sem to v servisu a tam prosli vsechny cepy, stabilizatory a nic nenasli...prej je to vsechno OK. Co tam klepe ale nezjistili.

Projevuje se spatna poloosa i klepanim pri nerovnostech ? Podle me by teoreticky mohla, ale ruku do ohne za to nedam. Smile

To vybrovanie volantu ti sposobuju vnutorne klby na poloosiach....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: