punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Celoroční svícení

Autor Zpráva

<  Ostatní  ~  Celoroční svícení

Jste pro celoroční svícení?

Ano, nevadí mi to  
42%
  [ 15 ]  42%

Ne, jsem odporůce  
5%
  [ 2 ]  5%

Svítím pořád, je mi to jedno  
51%
  [ 18 ]  51%

Celkem hlasů : 35
EiFFeL
Zaslal: st březen 22, 2006 10:54 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
Zdravím,
všichni určitě víme, že od 1.7. se musí na území ČR povinně svítit. Proto jsem začal řešit problém, jak otočení spínačem automatizovat. Napadlo mě použít kabel vedoucí do spínače, přerušit ho, přidat relátko a to si nechávat spínat něčím co se aktivuje až po nastartovaní (posilovač, ventrilátor). Jenže nemám schéma elektrickýho zapojení. Dá se někde získat? Má ho někdo? Popř. nějaký lepší řešení automatickýho rozsvěcování?

A ještě něco jak je to se svícením na Slovensku?

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
in0
Zaslal: st březen 22, 2006 11:09 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 489 Bydliště: Kutná Hora / Jihlava / Zlín / PRAHA
EiFFel: no to je genialni tema, urcite to na saxoclubu nekdo vymysli a podeli se Smile ja se hned zacnu vyptavat kamaradu elektrikaru! nevedel jsem o tom ze to bude uzakoneno, tak to snad nejak vymyslime.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mishenko
Zaslal: čt březen 23, 2006 7:44 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 28. 06. 2005 Příspěvky: 358 Bydliště: Piestany, Slovensko
Vy sa mate, takyto zakon by som prijal, celorocne svietenie je super. U nas ti, bez prepacenia, kokoti, idu schvalit zakon, na zaklade ktoreho budu moct na ceste merat emisie, hluk, neopravnene necertifikovane upravy, vsetko mozne a za vsetko pojdu technicaky. Uz su aj zakupene prve pojazdne STK stanice. No nebudem nadaaavat. Este planuju aj schvalit dalsie veci do povinnej vybavy (pre istotu, aby kazdemu daco chybalo) a to v zimnych mesiacoch retaze a celorocne SKRINKU S NARADIM ! Dufam, ze to neprejde (to prve aj tak uz prejde, ked to zakupili), lebo im uz vazne zacnem srat na hlavy, ked ma zastavia ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Ritchma
Zaslal: čt březen 23, 2006 7:57 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
Tak to ti mišáku nezávidim teda. To snad ani neni možný Laughing
Pojízdná STK to by mě asi zabilo. A to snad nemůžou myslet vážně s těma řetězama. Za chvílí si budeš muset koupit větší auto aby si tam tu povinou výbavu vůbec naskládal. Na co ti budou v zimě řetězi když jezdíš jenom občas a jenom po městě a jenom když je hezky a posypáno, čili suché silnice? Na hovno ...... A do jakýho limitu je to s tim hlukem? To bych to jistě o půlku překročil.

Jinak s tim svícenim. Já nevim jak vy ale já svítim celoročně od začátku co mam auto a dělám to tak automaticky že nějaký ptákoviny který by mi to rozsvěceli vůbec nepotřebuju
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Adler
Zaslal: čt březen 23, 2006 8:44 am Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
Od doby co je poviny sviceni v zime taky svitim celorocne.....a bez zapnutych svetel nevyjedu ani z garaze Smile ..je to o zvyku...nejake kraviny na rozsveceni sem u saxa ani predchoziho auta nepotrboval.........
Jinak na slovensku dobry sajgon ty stk vam nezavidim......sem zvedav jak se po 1.7. ktomu postavi cajti unas Sad

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Ritchma
Zaslal: čt březen 23, 2006 8:49 am Odpovědět s citátem
Adler napsal:
Od doby co je poviny sviceni v zime taky svitim celorocne.....a bez zapnutych svetel nevyjedu ani z garaze Smile ..je to o zvyku...nejake kraviny na rozsveceni sem u saxa ani predchoziho auta nepotrboval.........
Jinak na slovensku dobry sajgon ty stk vam nezavidim......sem zvedav jak se po 1.7. ktomu postavi cajti unas Sad

Já doufám že se budou chovat stejně jako teď......
in0
Zaslal: čt březen 23, 2006 8:52 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 489 Bydliště: Kutná Hora / Jihlava / Zlín / PRAHA
ja myslim ze se nic nezmeni, normalni policajti budou dal normalni a debilove ti to daj holt vyzrat o to vic Sad
Ritchma
Zaslal: čt březen 23, 2006 9:02 am Odpovědět s citátem
Já už vidim jak pojedu na slovensko, změří mi hluk z auta, změří mi emise, zjistěj že rám tam nepatří, odvezou zpět do čr, roztrhaj mi pas nebo občanku a nakopou ještě do prdele pro jistotu Very Happy

Takže říkáte že jestli to na slovensku schválí že tam mam jezdit radši jinym než svym autem jo?
Adler
Zaslal: čt březen 23, 2006 9:38 am Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
Ritchma napsal:
Já už vidim jak pojedu na slovensko, změří mi hluk z auta, změří mi emise, zjistěj že rám tam nepatří, odvezou zpět do čr, roztrhaj mi pas nebo občanku a nakopou ještě do prdele pro jistotu Very Happy

Takže říkáte že jestli to na slovensku schválí že tam mam jezdit radši jinym než svym autem jo?

nee bude stacit kdyz si vemes valuty poradnou ceskou menu Smile) nebo banany a pomerance toho je prey na vychode malo Smile Rolling Eyes

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Ritchma
Zaslal: čt březen 23, 2006 10:08 am Odpovědět s citátem
Adler napsal:
Ritchma napsal:

nee bude stacit kdyz si vemes valuty poradnou ceskou menu Smile) nebo banany a pomerance toho je prey na vychode malo Smile Rolling Eyes

Laughing Laughing Laughing
mishenko
Zaslal: čt březen 23, 2006 11:20 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 28. 06. 2005 Příspěvky: 358 Bydliště: Piestany, Slovensko
jasne, uplatky tu idu vo velkom, viac ako denna tlac.
inaq to bude fakt na peeecko, hlavne ked debili neplanuju nic take ako celorocne svietenie. ja by som zabijal kazdeho, kto takto setri ziarovky a vopcha sa mi do cesty ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
pes
Zaslal: čt březen 23, 2006 11:24 am Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 01. 05. 2005 Příspěvky: 12 Bydliště: Příbram
Ale ono to u nás nebude o moc lepší, koukal jsem na novelu toho zákona a jen třeba pokuty mi vyrazili dech. Nejmenší možná pokuta je 1 500,-Kč. Žádná domluva už neexistuje, takže když vás policajt pustí bez pokuty můžou odstíhat jeho. Je to docela drsný, třeba za pásy je tam 1500 až 2000,-Kč pokuty a k tomu dva body dolů. Shocked . Když vás třeba v obci kde je 50km/h změří nad 70 km/h a to dvakrát v průběhu 12 měsíců, přicházíte ihned o řidičák jedno kolik máte bodů. Crying or Very sad je to síla.
Ritchma
Zaslal: čt březen 23, 2006 1:34 pm Odpovědět s citátem
Už to vidim jak bude plný TF lidí bez papírů Very Happy
Fakt ubohý mě to příjde spíš jako buzerace než že to bude k něčemu
Venda
Zaslal: čt březen 23, 2006 2:34 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 11. 05. 2005 Příspěvky: 112 Bydliště: Nové Strašecí
I já přihodím polínko do ohně. JE TO HNUJ. Takový vejmysli. To se člověk ani pořádně neprojede Twisted Evil . Se svícenim a pásama nemam problém. Vrásky mi dělá ta rychlost. Po městě se snažim do 65, ale mimo ta devadesátka rozhodně nestačí. To mi dáte určitě všichni za pravdu.
nok
Zaslal: čt březen 23, 2006 5:22 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 243 Bydliště: Zlín
Zákon nic neřeší akorát se bude víc podplácet.
Jinak to automatické rosvědcování světel se už běžně používá. Na firemní Fabii to máme a i známí v servisu mi to nedávno nabízel tuším za 500Kč

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 3
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Přejdi na: