Autor |
Zpráva |
< Ostatní ~ Celoroční svícení |
Jste pro celoroční svícení?
Ano, nevadí mi to |
[ 15 ] 42% |
|
Ne, jsem odporůce |
[ 2 ] 5% |
|
Svítím pořád, je mi to jedno |
[ 18 ] 51% |
|
Celkem hlasů : 35 |
|
EiFFeL |
Zaslal: st březen 22, 2006 10:54 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
Zdravím,
všichni určitě víme, že od 1.7. se musí na území ČR povinně svítit. Proto jsem začal řešit problém, jak otočení spínačem automatizovat. Napadlo mě použít kabel vedoucí do spínače, přerušit ho, přidat relátko a to si nechávat spínat něčím co se aktivuje až po nastartovaní (posilovač, ventrilátor). Jenže nemám schéma elektrickýho zapojení. Dá se někde získat? Má ho někdo? Popř. nějaký lepší řešení automatickýho rozsvěcování?
A ještě něco jak je to se svícením na Slovensku? |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
in0 |
Zaslal: st březen 22, 2006 11:09 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
EiFFel: no to je genialni tema, urcite to na saxoclubu nekdo vymysli a podeli se ja se hned zacnu vyptavat kamaradu elektrikaru! nevedel jsem o tom ze to bude uzakoneno, tak to snad nejak vymyslime. |
|
|
Návrat nahoru |
|
mishenko |
Zaslal: čt březen 23, 2006 7:44 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Vy sa mate, takyto zakon by som prijal, celorocne svietenie je super. U nas ti, bez prepacenia, kokoti, idu schvalit zakon, na zaklade ktoreho budu moct na ceste merat emisie, hluk, neopravnene necertifikovane upravy, vsetko mozne a za vsetko pojdu technicaky. Uz su aj zakupene prve pojazdne STK stanice. No nebudem nadaaavat. Este planuju aj schvalit dalsie veci do povinnej vybavy (pre istotu, aby kazdemu daco chybalo) a to v zimnych mesiacoch retaze a celorocne SKRINKU S NARADIM ! Dufam, ze to neprejde (to prve aj tak uz prejde, ked to zakupili), lebo im uz vazne zacnem srat na hlavy, ked ma zastavia ... |
|
|
Návrat nahoru |
|
Ritchma |
Zaslal: čt březen 23, 2006 7:57 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Tak to ti mišáku nezávidim teda. To snad ani neni možný
Pojízdná STK to by mě asi zabilo. A to snad nemůžou myslet vážně s těma řetězama. Za chvílí si budeš muset koupit větší auto aby si tam tu povinou výbavu vůbec naskládal. Na co ti budou v zimě řetězi když jezdíš jenom občas a jenom po městě a jenom když je hezky a posypáno, čili suché silnice? Na hovno ...... A do jakýho limitu je to s tim hlukem? To bych to jistě o půlku překročil.
Jinak s tim svícenim. Já nevim jak vy ale já svítim celoročně od začátku co mam auto a dělám to tak automaticky že nějaký ptákoviny který by mi to rozsvěceli vůbec nepotřebuju |
|
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: čt březen 23, 2006 8:44 am |
|
|
EX-Saxoclubák
|
|
Návrat nahoru |
|
Ritchma |
Zaslal: čt březen 23, 2006 8:49 am |
|
|
|
Adler napsal: Od doby co je poviny sviceni v zime taky svitim celorocne.....a bez zapnutych svetel nevyjedu ani z garaze ..je to o zvyku...nejake kraviny na rozsveceni sem u saxa ani predchoziho auta nepotrboval.........
Jinak na slovensku dobry sajgon ty stk vam nezavidim......sem zvedav jak se po 1.7. ktomu postavi cajti unas
Já doufám že se budou chovat stejně jako teď...... |
|
|
Návrat nahoru |
|
in0 |
Zaslal: čt březen 23, 2006 8:52 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
ja myslim ze se nic nezmeni, normalni policajti budou dal normalni a debilove ti to daj holt vyzrat o to vic |
|
|
Návrat nahoru |
|
Ritchma |
Zaslal: čt březen 23, 2006 9:02 am |
|
|
|
Já už vidim jak pojedu na slovensko, změří mi hluk z auta, změří mi emise, zjistěj že rám tam nepatří, odvezou zpět do čr, roztrhaj mi pas nebo občanku a nakopou ještě do prdele pro jistotu
Takže říkáte že jestli to na slovensku schválí že tam mam jezdit radši jinym než svym autem jo? |
|
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: čt březen 23, 2006 9:38 am |
|
|
EX-Saxoclubák
|
Ritchma napsal: Já už vidim jak pojedu na slovensko, změří mi hluk z auta, změří mi emise, zjistěj že rám tam nepatří, odvezou zpět do čr, roztrhaj mi pas nebo občanku a nakopou ještě do prdele pro jistotu
Takže říkáte že jestli to na slovensku schválí že tam mam jezdit radši jinym než svym autem jo?
nee bude stacit kdyz si vemes valuty poradnou ceskou menu ) nebo banany a pomerance toho je prey na vychode malo |
_________________ Skodylak fmetle, ftédéýčku a na hlínách
ex 1,5VTd //Galerie// |
|
Návrat nahoru |
|
Ritchma |
Zaslal: čt březen 23, 2006 10:08 am |
|
|
|
Adler napsal: Ritchma napsal: Já už vidim jak pojedu na slovensko, změří mi hluk z auta, změří mi emise, zjistěj že rám tam nepatří, odvezou zpět do čr, roztrhaj mi pas nebo občanku a nakopou ještě do prdele pro jistotu
Takže říkáte že jestli to na slovensku schválí že tam mam jezdit radši jinym než svym autem jo?
nee bude stacit kdyz si vemes valuty poradnou ceskou menu ) nebo banany a pomerance toho je prey na vychode malo
|
|
|
Návrat nahoru |
|
mishenko |
Zaslal: čt březen 23, 2006 11:20 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
jasne, uplatky tu idu vo velkom, viac ako denna tlac.
inaq to bude fakt na peeecko, hlavne ked debili neplanuju nic take ako celorocne svietenie. ja by som zabijal kazdeho, kto takto setri ziarovky a vopcha sa mi do cesty ... |
|
|
Návrat nahoru |
|
pes |
Zaslal: čt březen 23, 2006 11:24 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Ale ono to u nás nebude o moc lepší, koukal jsem na novelu toho zákona a jen třeba pokuty mi vyrazili dech. Nejmenší možná pokuta je 1 500,-Kč. Žádná domluva už neexistuje, takže když vás policajt pustí bez pokuty můžou odstíhat jeho. Je to docela drsný, třeba za pásy je tam 1500 až 2000,-Kč pokuty a k tomu dva body dolů. . Když vás třeba v obci kde je 50km/h změří nad 70 km/h a to dvakrát v průběhu 12 měsíců, přicházíte ihned o řidičák jedno kolik máte bodů. je to síla. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Ritchma |
Zaslal: čt březen 23, 2006 1:34 pm |
|
|
|
Už to vidim jak bude plný TF lidí bez papírů
Fakt ubohý mě to příjde spíš jako buzerace než že to bude k něčemu |
|
|
Návrat nahoru |
|
Venda |
Zaslal: čt březen 23, 2006 2:34 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
I já přihodím polínko do ohně. JE TO HNUJ. Takový vejmysli. To se člověk ani pořádně neprojede . Se svícenim a pásama nemam problém. Vrásky mi dělá ta rychlost. Po městě se snažim do 65, ale mimo ta devadesátka rozhodně nestačí. To mi dáte určitě všichni za pravdu. |
|
|
Návrat nahoru |
|
nok |
Zaslal: čt březen 23, 2006 5:22 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Zákon nic neřeší akorát se bude víc podplácet.
Jinak to automatické rosvědcování světel se už běžně používá. Na firemní Fabii to máme a i známí v servisu mi to nedávno nabízel tuším za 500Kč |
_________________ Zelená žabička |
|
Návrat nahoru |
|
|