Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Lupnutí v řízení. |
zlamos |
Zaslal: so leden 19, 2008 7:21 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Začlo mi lupat v řízení když otočím volantem do leva, tak o necelou čtvrt otáčku tak tam lupne a když otočím zpět do prava tak tam taky lupne. Nejsou to vložky tlumičů ani čepy, ale jde to jakoby od hřebenu. Co s tím? Řešili jste to už někdy někdo? Díky za odpovědi. |
_________________ VTS 1,6 16v r.v.98 |
|
Návrat nahoru |
|
Miki |
Zaslal: so leden 19, 2008 7:49 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
zlamos napsal: Začlo mi lupat v řízení když otočím volantem do leva, tak o necelou čtvrt otáčku tak tam lupne a když otočím zpět do prava tak tam taky lupne. Nejsou to vložky tlumičů ani čepy, ale jde to jakoby od hřebenu. Co s tím? Řešili jste to už někdy někdo? Díky za odpovědi.
mam to iste do prava.
marty to ma 2 roky
problem vyrieseny ? |
_________________ http://www.saxoclub.net/phpbb2/garage.php?mode=view_vehicle&CID=4 |
|
Návrat nahoru |
|
zlamos |
Zaslal: so leden 19, 2008 7:56 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Miki napsal: zlamos napsal: Začlo mi lupat v řízení když otočím volantem do leva, tak o necelou čtvrt otáčku tak tam lupne a když otočím zpět do prava tak tam taky lupne. Nejsou to vložky tlumičů ani čepy, ale jde to jakoby od hřebenu. Co s tím? Řešili jste to už někdy někdo? Díky za odpovědi.
mam to iste do prava.
marty to ma 2 roky
problem vyrieseny ?
No to je dobry. Mám strach ať se tam něco neposere ještě víc. |
|
Návrat nahoru |
|
MrChodnyCZ |
Zaslal: so leden 19, 2008 8:06 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
Miki napsal:
mam to iste do prava.
marty to ma 2 roky
problem vyrieseny ?
tak to uz je spis vlasnost, nez chyba |
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
|
|
Návrat nahoru |
|
Crack |
Zaslal: so leden 19, 2008 8:13 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
zlamos |
Zaslal: so leden 19, 2008 8:16 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Crack napsal: Na 205ce mě přesně takhle lupalo ložisko v horním uložení tlumiče,vyměnil sem a OK
Horní uložení je novy. Je to prostě někde v tom hřebenu. |
|
Návrat nahoru |
|
Crack |
Zaslal: so leden 19, 2008 8:59 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
Ritchma |
Zaslal: so leden 19, 2008 10:41 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Mam dojem že už se to tady jednou řešilo a došlo se k závěru že něco nebylo někde utažený ne? Funkci hledat ste zkoušeli? Já že moje saxo to dělalo taky, měnili se tlumiče, nic jinýho a přestalo to (jestli to dělá mártymu taky tak ty tlumiče mam z mártyho auta, takže tlumičema to nebude)....... |
|
|
Návrat nahoru |
|
Daniel |
Zaslal: ne leden 20, 2008 9:15 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
zlamos napsal: Začlo mi lupat v řízení když otočím volantem do leva, tak o necelou čtvrt otáčku tak tam lupne a když otočím zpět do prava tak tam taky lupne. Nejsou to vložky tlumičů ani čepy, ale jde to jakoby od hřebenu. Co s tím? Řešili jste to už někdy někdo? Díky za odpovědi.
Já to na závodním řešil taky.. nový uložení, všechno jsem prošel a nic. Tak na to kašlu a jezdí to dál... prostě to jako neslyším
A co mám doma druhý VTS-ko, tak tam je to úplně v poho. Dovez jsem si ho ze Slovenska a jede jak z praku. |
_________________ 1.6 16V VTS |
|
Návrat nahoru |
|
tibi |
Zaslal: st leden 23, 2008 5:24 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
no ja som na tom rovnako,, jedno klepnutie jak zatocim do zatacky , jak vyrovnam klepne znovu, tiez mam pocit ze to ide z riadenia, vymenil som vlozky tlmicov, vsetky capy a tycky stabilizatoru... Vraj je vsetko ok , "len to klepe" |
|
|
Návrat nahoru |
|
zlamos |
Zaslal: st leden 23, 2008 6:20 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
tibi napsal: no ja som na tom rovnako,, jedno klepnutie jak zatocim do zatacky , jak vyrovnam klepne znovu, tiez mam pocit ze to ide z riadenia, vymenil som vlozky tlmicov, vsetky capy a tycky stabilizatoru... Vraj je vsetko ok , "len to klepe"
Ještě jsem slyšel, že na té řídící tyči od volantu je kloub a u něho je prý jehličkové ložisko, ktery může být špatny. Ale ještě jsem se na to nedíval. Teď řeším plechařinu. |
|
Návrat nahoru |
|
Jurry |
Zaslal: pá únor 01, 2008 4:12 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
mě to dělalo taky ale jen někdy a nakonec to byla miska tlumiče co drží péro, ona je tam jen nalisovaná a časem se asi vychodila, trochu jsme ji přibodovali a od té doby OK |
_________________ Saxo 1,5D, 42kW, rv1996 |
|
Návrat nahoru |
|
zlamos |
Zaslal: ne únor 17, 2008 10:37 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
zlamos napsal: tibi napsal: no ja som na tom rovnako,, jedno klepnutie jak zatocim do zatacky , jak vyrovnam klepne znovu, tiez mam pocit ze to ide z riadenia, vymenil som vlozky tlmicov, vsetky capy a tycky stabilizatoru... Vraj je vsetko ok , "len to klepe"
Ještě jsem slyšel, že na té řídící tyči od volantu je kloub a u něho je prý jehličkové ložisko, ktery může být špatny. Ale ještě jsem se na to nedíval. Teď řeším plechařinu.
Takže lupnutí vyřešeno. Včera jsem to opravil, protože jsem měl čím dál větší vůli v řízení a nakonec jsem zjistil, že je povolenej šroub kterej vodí axiální táhlo řízení. To je to co teď prodává Dave_M. Utahl jsem ho ne krev a je po problému. Vůle zmizela a nic nelupe.. |
|
Návrat nahoru |
|
dave_m |
Zaslal: ne únor 17, 2008 11:59 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
zlamos |
Zaslal: ne únor 17, 2008 1:59 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
dave_m napsal: zlamos: ale to je spatna rada! Mel jsi napsat, ze jsi si za 1300,- koupil novy a vymenil a ze kdyby jsi vedel, ze ho prodavam tak levne, ze bys vzal to moje
|
|
Návrat nahoru |
|
|