Zdarek všichni. Dnes jsem se doslechl od kamoše, že když jedu třeba z kopce a vyřadím na neutrál a jen si přibržďuju tak si motor vezme víc benzínu než kdybych tam nechal kvalt a dal nohu z plynu...je to možný? prý když jede auto na volnobeh tak řídící jednotka posila vic benzínu aby motor nechcípl a když jedete treba z kopce na bůro a date jen nohu z plynu tak ridici jednotka nemusi poslat tolik benzínu protoze se motor otáčí s podporou otacejich se kol.... tak nevim....co si o tom myslite vy?
Když jedeš z kopce, nebo když brzdíš motorem tak i palubní počítač ukazuje okamžitou spotřebu 0. Když jsem se ptal v servisu tak mi řekly, že to tak je a opravdu to nic nežere. Sáhodlouze mi to vysvětloval, ale stejně si to už pořádně nepamatuju, ale je to prostě tak.
SAXOKLUBÁKZaložen: 13. 03. 2005Příspěvky: 179Bydliště: Praha
Všechny vozy vybavené počítačem řízeným karburátorem nebo vstřikováním při otáčkách nad volnoběhem při nulovém tlaku na pedál plynu uzavřou zcela přívod benzínu.
Počítač hlídá pouze aby otáčky neklesly pod volnoběh.
Takže jenom bez počítače je jedno, zda-li je volnoběh nebo brzdí motorem. A o tom u Saxa nevím.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru