Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Zapojení regulátoru výšky světel (štelovací kolečko) |
lazik |
Zaslal: po červen 15, 2009 9:10 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Zdarec,
namáte někdo schéma zapojení regulátoru výšky předních světel? Konkrétně toho konektoru co se připojuje do toho štelovacího kolečka. Předchozímu majiteli asi hořela palubovka, protože ten svazek kabelů k tomu konektoru byl celý sežehlý a bez bužírek Takže jsou ucvikané a zaizolované a když jsme je chtěli nadstavit a zapojit do toho konektoru, tak jsme zjistili, že nevíme jak na to
Kostru a plusko jsme zapojili správně - ty jsou žlutozenelý a modrý. Ale pak tam jsou ještě 3 šedé dráty a ty nevím jak dát.. Navíc tím že byly sežehlé, tak se nedalo z těch bužírek ani přečíst ty čísla.. Takže by se mi hodilo, kdyby někdo věděl jaký pin z toho velkého kulatého šedého konektoru (prostřední pod volantem) je propojený s kterým pinem v tom hranatém konektoru do toho štelovacího kolečka Doufám že jsem to popsal srozumitelně
Jinak by se hodila i rada jak se dá ten šedý kulatý konektor vymontovat.. Sundal jsem z něj tu zajišťovací matici, ale ten konektor nejde protlačit dovnitř, protože tam zavází ventilační trubka |
|
|
Návrat nahoru |
|
Luki |
Zaslal: po červen 15, 2009 4:51 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Snad Ti to trochu pomůže...
Jinak je dobré stáhnout si: Jak na to? Údržba a opravy automobilů. |
|
|
Návrat nahoru |
|
lazik |
Zaslal: po červen 15, 2009 5:08 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Luki napsal: Snad Ti to trochu pomůže...
...
Jinak je dobré stáhnout si: Jak na to? Údržba a opravy automobilů.
Noo, trochu mi to pomůže - jsou tam ty čísla drátů Dík moc
Problém je, že z těch spálených jsem z těch 3 šedých přečetl jenom na 1 číslo.. na ostatních byly nečitelné. Takže teď už to mám jenom 50:50 |
|
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: po červen 15, 2009 5:21 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
podle toho schematu bys mel
- na jednom sedym namerit nulovej odpor proti zlutozelenymu - jsou spojeny
- na dalsim sedym namerit nulovej odpor proti modrymu - opet spojeny
- a na tretim sedym by se ti mel menit odpor proti vsem ostatnim vodicum, podle toho jak pohnes koleckem
EDIT: sorry, omyl, koukal jsem na schema a nepodival se na druhej konec tech dratu... tahle metoda pouzit nejde... |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: po červen 15, 2009 7:06 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Skus to zapojit nejako nahodne, potom omyl nahoda prepajat kable, az tolko moznosti tam nie je. Na konci ti musia ist svetla postne dolu. Ak idu dole, hore a zase dole, tak treba prehodit niektore dva.
Inak s tymto by ti mohol asi najlepsie pomoct SKR@BI, ten to ma ten zvazok ircite vonku mozno ti ho odfoti.... |
|
|
Návrat nahoru |
|
lazik |
Zaslal: po červen 15, 2009 8:04 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
lakinooo napsal: Skus to zapojit nejako nahodne, potom omyl nahoda prepajat kable, az tolko moznosti tam nie je. Na konci ti musia ist svetla postne dolu. Ak idu dole, hore a zase dole, tak treba prehodit niektore dva.
Inak s tymto by ti mohol asi najlepsie pomoct SKR@BI, ten to ma ten zvazok ircite vonku mozno ti ho odfoti....
No já jsem taky myslel, že použiju metodu pokus-omyl, ale v tom kolečku je ještě nějaká elektronika (není to jenom potenciometr) a bojím se, že když bych to zapojil blbě, že by něco v tom kolečku mohlo odejít.. i když podle toho schématu to budou asi jenom různě zapojené odpory, co?
Vyfotit by mi to nepomohlo, protože mám nečitelné ty čísla drátů.. I když teď když už vím jaké čísla tam mají být tak je možná z těch zbytků nějak pod lupou rozluštím
Co by mi ale na tuty pomohlo by bylo kdyby někdo změřil který pin v tom velkém kulatém konektoru pod krytem pod volantem je spojený drátem s kterým pinem v tom hranatém konektoru u kolečka
Ale snad bude nakonec stačit to schéma - jsem teď na 2 týdny v Brně a nemám tady vercajk, takže to budu rozdělávat až popříští víkend, tak pak dám vědět jak jsem dopad |
|
|
Návrat nahoru |
|
|