Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Jak na imobilizer? |
Duna |
Zaslal: so listopad 29, 2008 12:06 am |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Mám v Saxu naroubovaný imobilizer. Je to takový půlkruh, který před startováním musím přiložit. Pak cvakne nějaké relátko někde pod palubovkou. Nemáte s tím náhodou nějaké zkušenosti. Občas jak zrovna přijedu, tak to nefunguje. Relátko cvakne, ale nezapne, tak to nestartuje, ale jde to roztlačit. Po chvíli to taky startuje. Nejraději bych to vyřadil úplně z provozu. Prosím, jestli někdo víte, tak poraďte. |
_________________ Duna
Citroen Saxo 1.1i S1-HDZE |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: so listopad 29, 2008 12:14 am |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
to bude neorigo. Protože oreginál je buď klávesnice a nebo v klíči. Takže ti asi moc nepomůžem. Napadá mě jen jít po kabelech a eventuelně to všechno tak něak vytrhat |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
Duna |
Zaslal: so listopad 29, 2008 12:41 am |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
To je hezký, jít po drátech, jsou sice jen tři. Ale nemůžu třeba odrovnat řídící jednotku, když to vyškubu? |
_________________ Duna
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: so listopad 29, 2008 10:38 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
No vysklbat je hlupy napad. Kukni na to pod pristrojovkov, zisti ktore relatko to cvaka a vymen ho. |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: so listopad 29, 2008 12:50 pm |
|
|
|
lakinooo napsal: No vysklbat je hlupy napad. Kukni na to pod pristrojovkov, zisti ktore relatko to cvaka a vymen ho. já nemyslel vyškubat bylo to myšlený jako odborně odpojit. Myslel sem zjistit kam ty dráty vedou a jak je to zapojený na to relátko aby v případě odpojení to šlo něak překlenout. Jinak ty nemáš origo imobilizer dit to snad mělo každý saxo |
|
Návrat nahoru |
|
KenaD |
Zaslal: st leden 21, 2009 8:36 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Duna napsal: Mám v Saxu naroubovaný imobilizer. Je to takový půlkruh, který před startováním musím přiložit. Pak cvakne nějaké relátko někde pod palubovkou. Nemáte s tím náhodou nějaké zkušenosti. Občas jak zrovna přijedu, tak to nefunguje. Relátko cvakne, ale nezapne, tak to nestartuje, ale jde to roztlačit. Po chvíli to taky startuje. Nejraději bych to vyřadil úplně z provozu. Prosím, jestli někdo víte, tak poraďte.
Nevím jestli ti to teď ještě pomůže ale tenhle imobilizer sme měli v Peugeotu 106 a nechali sme to taky odpojit. Dělalo to problemy... Ale nevím teď kde nám to dělali je už to dlouha doba ale asi přímo v Peugeotu |
_________________ Vts zlate 1,6 8V - ex
Vts bile 1,6 16V - ex
Saxo Vts r.v. 2002 ; 1,6 16V - LPG, ex
Škoda octavia 1,9tdi 4x4 ex
Seat alhambra 4x4 1.9Tdi
Garage:
http://www.saxoclub.net/phpbb2/garage.php?mode=view_vehicle&CID=170 |
|
Návrat nahoru |
|
Duna |
Zaslal: ne leden 24, 2010 7:52 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
No, tak jsem vyřešil startování. Ty tři dráty jsou jen ovládací a vedou do do černé krabičky pod palubovkou. Z ní vede asi 30 černých drátů různě po autě. Startér jsem už vyřešil, on byl napojený na ten imobilizér rozcvaknutím původního drátu pro napájení startéru. Tak jsem to spojil zpátky a v poho. Ale chtěl bych se zbavit i zbytku imobilizéru. Mám jen jeden čip a jak ho rozbiju, tak budu v ...... . |
_________________ Duna
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: ne leden 24, 2010 7:56 pm |
|
|
|
no nezbide ti asi nic jiného než jít po drátech a zjistit jaké okruhy přerušují a ty spojit dohromady jako si to udělal se startérem, něco půjde určitě k palivové pumpě pak možná k ECU zapalovací cívce a bůh vý kam ještě. |
|
Návrat nahoru |
|
Duna |
Zaslal: út leden 26, 2010 10:25 am |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
to jo, jak to neodčipuju tak mi jedou akorát světla a startér. Jinak ani čerpadlo ani zapalování. To si nechám na lepší počasí. Nemám místo v garáži a Saxík stojí pod přístřeškem. zdravím |
_________________ Duna
|
Návrat nahoru |
|
|