Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Krokový motorček volnobehu |
joseph |
Zaslal: st leden 10, 2007 10:49 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Kto poradí kde najlepšie kúpiť nový krokový motorček volnobehu na Saxo 1,1?ČR je ideálne. |
|
|
Návrat nahoru |
|
BX19GTI |
Zaslal: čt leden 11, 2007 6:39 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Kde nejlepe to nevím, ale já ho kupoval tady http://www.pop-art.cz/ už jsem tu o tom psal. Stačí jen hledat ve foru. Měl by stát kolem 3000Kč, mne tenkrát vyšel s dopravou PPL na 3680Kč . Jinak v citroenu chtějí za něj něco přes 7000Kč. Original motorek je BOSCH 0132008603. Má 6 PIN konktor a je shodný údajně s typem BOSCH 0132008601. Nevím co máš na autě, ale uvidíš sám podle konektoru. |
Naposledy upravil BX19GTI dne čt leden 11, 2007 7:07 am, celkově upraveno 4 krát _________________ Saxo 1.1 44Kw r.v. 2000, jednobodový vstřikování, co jede a přede. |
|
Návrat nahoru |
|
BX19GTI |
Zaslal: čt leden 11, 2007 6:52 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Tak sem se díval.
KROKOVÉ MOTORKY MEAT DORIA
MEA 84004 6 PIN konektor
MEA 84003 4 PIN konektor
stránky výrobce http://www.meat-doria.com/catmeat.php?ricerca=catalogom |
Naposledy upravil BX19GTI dne čt leden 11, 2007 7:10 am, celkově upraveno 1 krát _________________ Saxo 1.1 44Kw r.v. 2000, jednobodový vstřikování, co jede a přede. |
|
Návrat nahoru |
|
vladob8 |
Zaslal: čt leden 11, 2007 7:10 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Mne sa ho podarilo opravit, vcelku tam nic neni, motorcek snekovy prevod a jeden spinac. Vsetko som precistil, namazal a otacky po nastartovani drzia v pohode. (predtym chcipalo) |
_________________ _________________
Saxo 1.0i 33kW r.v.97 |
|
Návrat nahoru |
|
BX19GTI |
Zaslal: čt leden 11, 2007 7:19 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
vladob8 napsal: Mne sa ho podarilo opravit, vcelku tam nic neni, motorcek snekovy prevod a jeden spinac. Vsetko som precistil, namazal a otacky po nastartovani drzia v pohode. (predtym chcipalo)
Tak to jsi šikovnej. To já když ho rozebíral tak sem poškodil trochu plášť což by tolik nevadilo, ale byl vevnitř vyběhanej a hlavně jsem neměl to specialní mazivo, kterým se mažou umělohmotná ozubená kolečka. Přecijenom sem měl strach, aby se to nezkratovalo a neodpálilo mi to ŘJ. Teď to mazivo už mám Dostal sem ho od firmy co nám dělala servis zálohovacího Jukeboxu. Jinak jak to vypadá uvnitř motorku mám schema v galerii. |
_________________ Saxo 1.1 44Kw r.v. 2000, jednobodový vstřikování, co jede a přede. |
|
Návrat nahoru |
|
vladob8 |
Zaslal: ne leden 14, 2007 12:10 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Je to klasicky jednosmerny motorcek s uhlikami a tusim 5 polovou lamelou. Uhliky uplne v pohode, len som ho precistil, premazal a otestoval na zdroji do oboch smerov aj so zatazou (brzdenie prstami:-) |
Saxo 1.0i 33kW r.v.97 |
|
Návrat nahoru |
|
DarkMIKE |
Zaslal: ne leden 14, 2007 10:19 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Parada aj schema no super este hosani jake je to special mazivo? Aby sme to vedeli dat dokopy aj ostatni. |
|
|
Návrat nahoru |
|
joseph |
Zaslal: út leden 16, 2007 9:56 am |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
dakujem vsetkym za rady,motorcek som rozobral,vycistil,namazal otacky su uz v pohode.Este ma obcas trapi ranny start,sporadicky sa podari az na 6 pokus po dlhom trapeni.Mam podozrenie na snimac teploty? |
|
|
Návrat nahoru |
|
vladob8 |
Zaslal: čt leden 18, 2007 11:30 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
DarkMIKE napsal: Parada aj schema no super este hosani jake je to special mazivo? Aby sme to vedeli dat dokopy aj ostatni.
Ja som ho kupil v obchode kde predavaju nahradne diely na videa tv atd. mazivo na plasticke hmoty (mechanika videa). A motor som precistil Kontakt cleanerom (nudzovo aj Kontox) a namazal mosadzne loziska olejom na sicie stroje (malicko). |
Saxo 1.0i 33kW r.v.97 |
|
Návrat nahoru |
|
DarkMIKE |
Zaslal: čt leden 18, 2007 11:44 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Heh super. Diky za info, myslim ze mnohym pomoze. Normalne z teba hodinar covece |
|
|
Návrat nahoru |
|
sunik1981 |
Zaslal: ne duben 25, 2010 3:39 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
joseph napsal: Kto poradí kde najlepšie kúpiť nový krokový motorček volnobehu na Saxo 1,1?ČR je ideálne.
No inak krokový motorček na saxo je to dosť drahé by som povedal,najprv sa treba uistiť či ten motorček je fakt nefunkčný je to úplne jednoduchý system mal som to už rozobraté na viacerých saxáčoch,podľa mňa je dosť nepravdepodobné aby tento motorček odišiel,mne sa tiež stávalo že mi klesali otáčky hlavne pri štarte,no tak som to rozobral,pri rozoberaní treba dávať pozor,lebo celý motorček je v plastovom puzdre takže pekne pomaličky to treba rozoberať,po rozobratí som to pekne vyčistil a strekol som to wd-čkom a trošku som to ručne rozhýbal,pred zložením som to este napojil na 12V jednosmerných a vyskúsal som to všetko ok ,na koniec som to mierne namazal mazivom na plasty ake sa používaju napr v cd-dvd prehrávačoch na mazanie umelohmotných ozubených koliesok,ale tam fakt stačí namazať len taký jemný film ,keď motor pracuje aby to mazivo nenafŕkalo do motorčeka a podobne,tak nakoniec zložiť pri skladaní treba dať pozor na miesta kde sa spájajú kryty tohoto motorčeka je medzi nimi taká tesniaca guma aby sa tam nedostávala špina,a takisto pred zložením trba dať pozor aby motorček bol natočený na minimum ono ako ho pripojíte a auto naštartujete tak sa vysunie a vlasne otvára klapku ,ja som to robil vždy takto a zatiaľ nikto nepotreboval výmenu krokového motorčeka ,2000-3000sk možno aj viac za original vyhodiť sa mi zdá priveľa.po namontovaní treba dat pozor aby na vysuvnú časť krokového motorčeka bola prítlačná sila priamo zo škrtiacej klapky ,pár krát sa mi stalo že ľudia chodili a zistil som že mali moc našpanované plynové lanko a tým pádom to asi rj vyhodnocovala ze krok mot.sa nevysuval na 2-3 saxáčoch som to urobil ú plne bez rozoberania krok motorčeka stačilo uvolniť plyn. lanko a bolo všetko ok.Dúfam že týmto príspevkom ušetrím viacerím ľuďom financie.no nakoniec ešte napíšem postrehy pri klesaní otačok ktoré mi pomôhli-výmena sviečok a baterka to sú asi tak najdôležitejšie veci z mojich postrehov ak by mal niekto záujem tak píšte na e-mail sunavec.ivan@zoznam.sk |
|
|
Návrat nahoru |
|
|