Zdravím, odpověď na podobné téma jsem tu ve starších tématech sice našel, ale nejsem z ní moc moudrý, tak se raději zeptám znovu - na 1.4 z devadesátého osmého se chystám vyměnit přední nárazník. Ještě jsem to pořádně nezkoumal, možná to bude pohoda, ale určitě by mi pomohlo, kdybych dopředu věděl, kde všude a jak ten nárazník drží, abych něco neurval - můžete mi, prosím, někdo poradit? Díky.
FATAL ERROR:MARTANCZaložen: 09. 12. 2005Příspěvky: 5780Bydliště: Vranovská Ves
2 srouby zespod pod chladicem
2 srouby zevnitr smerem od motoru ven u predniho kola pod podblatnikem schovany
2 srouby ve spicce u kola smerem od zeme nahoru
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
2 srouby zespod pod chladicem
2 srouby zevnitr smerem od motoru ven u predniho kola pod podblatnikem schovany
2 srouby ve spicce u kola smerem od zeme nahoru
Super, díky moc - ještě jedna otázka - jde se na ty dva šrouby od motoru ven schovaný pod blatníkem nějak rozumně dostat, nebo budu muset něco sundavat?
Tak, přední nárazník vyměněn, nebylo to nic extra složitého, ale sundat ty zarezlé šrouby byl těžký opruz. Nakonec to jistila flexa. Taky nasadit ten nový nárazník byla trochu pakárna - koupil jsem ho totiž v Auto Kelly za dvanáct stovek, takže to nelícuje úplně tak, jak by mělo a mezi maskou a horní hranou nárazníku mi zbyla škvíra. Na druhou stranu - za ty prachy jsem spokojený. Nepatřím totiž asi k typickým členům klubu - nejsem mladý kluk s vytuněným autem, jsem třicátník, táta od dvou dětí a Saxo máme prostě jako rodinné vozidlo. Ono totiž i když nevypadá velké, tak vevnitř je překvapivě vcelku prostorné, navíc dobře jede a dobře se ovládá. Oblíbil jsem si ho, protože i já se svým metrem devadesáti a skoro metrákem živé váhy se do něj v pohodě vejdu i se ženou, oběma dětmi a víkendovým nákupem. Navíc jsem si na něj pořídil tažné (mimochodem - certifikované i s prací dohromady za třiapůl tisíce - velmi slušná cena) a dojet se Saxem do lesa pro dříví není vůbec žádný problém. Většině z vás teď asi připadám jako barbar, ale pro mě je to právě ten důvod, proč jsem se Saxem tak spokojený - je prostě všestranně využitelné, nemusím ho nijak zvlášť šetřit, používám ho prostě jako každý jiný nástroj denní potřeby a to auto to snese, takže paráda...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru