Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Cena za servis a problemy s rozvodmi |
Holubar |
Zaslal: čt listopad 26, 2009 7:23 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Zdravim, potreboval by som nejaky objektivny odhad ceny za vymenu a pracu nasledovnych veci na Saxe (r.v.1996, 1.1i, 168 tis. km)
Tesniace kruzky na piesty - prekruzkovanie
Vymena tesnenia na olejovej vani a pod hlavou
Vymena filtrov (vzduchovy, olejovy a palivovy)
Vymena oleja a chladiacej kvapaliny
Vymena rozvodov (rozvodovy remen, vodna pumpa, kluka a este nieco co tam patri k tomu, nie som si isty...)
Budem vdacny za nazory |
Naposledy upravil Holubar dne čt listopad 26, 2009 8:02 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
Sandman |
Zaslal: čt listopad 26, 2009 8:18 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
neviem ci sa zmestit do 800 €,zerie ti to olej ked chces menit kruzky?za tu cenu opravy mas skoro dalsie take saxo... |
_________________ Silver 16V - "Holobyt"
Just remember Torque is what you feel and HP is not always the best to have. |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: čt listopad 26, 2009 8:29 am |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
no a na dalším saxe bude možná dělat to samé. Já sem dělal na 1.1 to co ty teda kromě koružků olej to nežralo ale šel do vody a dal sem za to 7tis |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: čt listopad 26, 2009 8:44 am |
|
|
|
Ak vymenis kruzky, sa to vo vacsine pripadoch este zhorsi. By si musel menit aj vlozky ( netusim ako to ma saxo riesene), pretoze tie co tam mas teraz mozu mat jemnu ovalitu. Stare kruzky su cca zodrate podla tych starych vloziek.
Materiel si kukni napr. na www.elitecat.sk
Inak za matros tak 200 EUR, podla toho aky si sikovny a robota.... co ja viem za den by sa to malo dat stihnut... Bez tych krutkov... |
|
|
Návrat nahoru |
|
Sandman |
Zaslal: čt listopad 26, 2009 8:59 am |
|
|
|
tak potom je moj odhad pekelne zly,viem ze len ma komplet rozvody vysli na 260 €... |
_________________ Silver 16V - "Holobyt"
Just remember Torque is what you feel and HP is not always the best to have. |
|
Návrat nahoru |
|
Holubar |
Zaslal: čt listopad 26, 2009 9:06 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
No, za auto som dal 600 €. Najpr som dal menit prednu napravu (poloosi, capy na ramenach, potom este tlmic vyfuku.
Potom som zistil, ze to zralo olej, na 3tis km viac priblizne 1,5 litra, co je dost. Tak, ze to dam radsej spravit.
Vtedy sa to cele rozobralo, boli vycistene piesty aj vsetko co slo, vymenene tesnenie na vani a pod hlavou, kruzky, filtre a naplne. Za diely a robotu som zaplatil 315 €.
Chlapik v servise mi ale povedal, ze rozvodovy remen tam este nebol meneny (na 168 tis extrem) a ze nech na tom moc nejazdim, ze rozvody su v zlom stave a ze treba vymenit. Tak sme sa dohodli, ze o tyzden s tym pridem a spravi aj to. A uz na ceste zo servisu, ked som len siel natankovat, tak to na dvojke zacalo dost silno trhat, skusil som trojku a skapalo to. Kedze som vedel o tom remeni, ani som nestartoval a odtiahli sme to nazad do servisu. A skutocne, to bolo preskocene o 4 zubky.
Objednali sa teda vsetky nove diely (vodna pumpa, kluka, remen a dalsie, co treba), vcera som bol preto, diely + robota 190 €. Cize dokopy 505 €. Chcel som len vediet, ci ta cena zodpoveda, ale ked tu uz zanelo 8 stoviek, tak asi mozem byt spokojny, teda samozrejme ak to pojde spolahlivo.
Teraz mam vsak trochu paranoju a pri kazdom trhnuti sa zlaknem a vcera ako som siel zo servisu, tak mi to na dvojke zase raz tak skocilo, ale to zase neviem, ci som neodhadol spojku a dokonca aj spojkove lozisko uz vraj vyzera na vymenu. Ak to trhnutie sposobilo preskocenie remena dajme tomu o jeden zub, ako by sa to spravalo? Hrozi mi nieco?
Potom to uz slo normalne,siel som 20 km, radil som do vsetkych rychlosti bez problemov, dokonca aj motor ma teraz iny prejav, povedal by som ovela kultivovanejsi.
Ak si to spocitam, doteraz som dal za moje Saxo okolo 1800 €, co uz je docela dost, ale tak hadam si ho este par rokov uzijem |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: čt listopad 26, 2009 9:31 am |
|
|
|
no tak saxo za 600 éček to muselo bejt jasný že to bude potřebovat nemalou investici ale tak teďka už by to mnělo bejt v pohodě a měl bys v klidu jezdit |
|
Návrat nahoru |
|
blesk65 |
Zaslal: čt listopad 26, 2009 9:34 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
tomu se říká kauf
překroužkování se dělá po měření kompresejinak kroužky sada u nas 1500kč
jinak to trhnutí nedělá spojka ale hlava ventili doporučil bych ti jen jednu věc kup druhý motor.
do 13let starého auta cpát prachy ty musíš mít odvahu já ani za tolik peněz nekoupil přítlkyni peugeota206 3dv rok 2002 nebouraný od kamaráda který to koupil nové
jinak ty malé obsahy rády cukají při přeřazování zkus to výc podržet na spojce
kroužkováním ti motor vydrží tak 20tis km pak se zas strhnou hrany |
_________________ [img]http://photo.uloziste.com/?fotka=7fa229cb80ecc106.jpg&d=r933eb6d0887973f&size=3[/img] |
|
Návrat nahoru |
|
Holubar |
Zaslal: čt listopad 26, 2009 9:41 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
No ja som to kupil od dobreho kamarata, zazraky som od toho necakal.
Nefunguje tam central, nema to skoro ziadnu vybavu, ale na vozenie a obcasny sex v aute to staci
chcem iba to, aby to bolo spolahlive. Len tento rok som vysiel zo skoly, tak som potreboval nieco lacne a tak som do toho siel. Od marca som na tom spravil asi 4 tisic km, takze moje naroky nie su velke, jedine, co chcem, aby to vydrzalo 3-4 roky, kym sa trochu stabilizujem s peniazmi a bude na nieco nove.
Inak tie dojmy zo Saxa ako takeho nic moc, podvozok je nejaky makky a v zakrutach sa to blaznivo naklana, pocit bezpecia minimum, preto jazdim s maximalnou opatrnostou. Ale mozno nejake 1,6 VTS z tych novsich uz dava uplne iny dojem, ako ta moja hrkalka |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: čt listopad 26, 2009 10:13 am |
|
|
|
jj VTS je opravdu jiné auto jen to podobně vypadá jinak hodně záleží v jakém stavu je podvozek mě se 1.1 skládala do zatáček docela v pohodě a stou bezpečností bych to zas tak černě nevyděl je to holt malé ale určitě je co se tíče bezpečnosti spousta o dost horších aut kterejch jezdí na silnicích plno |
|
Návrat nahoru |
|
Holubar |
Zaslal: čt listopad 26, 2009 8:01 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Bol som to teraz vyskusat a nemam z toho dobry pocit. 1,2 a 3 v pohode bez akychkolvek problemov, ale na 4ke ked idem okolo 60 km/h a chcem zrychlit, zacne to akoby jemne cukat a nechce zrychlovat, to iste mi robi na 5ke pri 80 km/h, na 4ke to raz trhlo aj trosku silnejsie a to zrychlovanie je akoby velmi nepravidelne.
Co s tym moze byt? Nemoze to byt zle nasadeny remen, pripadne, ze by preskocil? Zacina ma to auto srat |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: čt listopad 26, 2009 8:05 pm |
|
|
|
slabej motor, řešení jezdit po městě na 3 a na 5 řadit až při 90 |
|
Návrat nahoru |
|
Holubar |
Zaslal: čt listopad 26, 2009 8:23 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Ide o to, ze mi to pred tymi zmenami nerobilo, ja sa hlavne bojim, ze tam je nieco zle a ze mi to proste cele jebne za jazdy. Hlavne to "cukanie" ked pridam plyn, ako by aj chcelo ist, ale nieco mu brani. |
|
|
Návrat nahoru |
|
blesk65 |
Zaslal: čt listopad 26, 2009 8:27 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
prodej to nebo se s toho pooo |
_________________ [img]http://photo.uloziste.com/?fotka=7fa229cb80ecc106.jpg&d=r933eb6d0887973f&size=3[/img] |
|
Návrat nahoru |
|
Holubar |
Zaslal: čt listopad 26, 2009 8:52 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Hovoril som o tom s bratom, podla neho by to mohli byt zle nastelovane rozvody, Vtedy sa vraj zvysi spotreba a taketo dusenie pri zrychlovani je bezne. Jeho kolegovi v praci sa po vymene rozvodov vraj stalo to iste. Vedel by mi to niekto potvrdit? |
|
|
Návrat nahoru |
|
|