punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - 1.5 D - Lucas vs. Bosch

Autor Zpráva

<  Servis  ~  1.5 D - Lucas vs. Bosch

jenick
Zaslal: ne březen 20, 2011 1:21 pm Odpovědět s citátem
NĚMÁ NÁVŠTĚVA Založen: 20. 03. 2011 Příspěvky: 7 Bydliště: ČR
Zdravím, uvažuju o koupi naftovýho Saxa a zajímalo by mě, od kterého ročníku se místo Lucase montoval Bosch.

Jezdíte někdo v dieselovým Saxu na bionaftu/MEŘO/řepkový olej apod.? Zkušenosti?

Dík
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
v4s1m4
Zaslal: po březen 21, 2011 8:31 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 23. 09. 2010 Příspěvky: 392 Bydliště: Brno
jo, olej (z menzy - slunečnice, řepka) 1:1 s naftou absolutně vpohodě, ted v zimě teda jen čistá nafta, jak je 10 - 15°C 1:1, muzes dat i olej a přidat 1:5, 1:10 benzin, na dlouhy trasy staci jen olej jak se to zahreje, jezdim jesenik - brno takze dam 10 oleje a jedu, luxusni u saxa je pumpicka!, samozřejmě aby to bylo 100% je dobry udelat predehřevy pro palivo, ale znam par lidi co jezdi jako ja a na jistym foru jsou jich stovky, filtruju to pres benzinovy filtry filtron. A ty poměry je dobrý si vyzkoušet individuálně, bionafta z unicornu normální, rozdíl sem nepoznal, ale nejezdil sem na nu dlouhodobe, cerpadlo nevim jaky mam, mam 1.5D 1998 Smile

ještě sem zapomněl, že na to jezdíme i se saxem 1.5D 1996

Naposledy upravil v4s1m4 dne po březen 21, 2011 9:28 am, celkově upraveno 2 krát

až ucítíte vůni friťáku, jedu před váma ve svým nafťáku...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
EiFFeL
Zaslal: po březen 21, 2011 9:25 am Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
lucas je omyl.... uz mam vymenu za bosche za sebou Wink

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
jenick
Zaslal: po březen 21, 2011 9:54 am Odpovědět s citátem
v4s1m4 napsal:
jo, olej (z menzy - slunečnice, řepka) 1:1 s naftou absolutně vpohodě, ted v zimě teda jen čistá nafta, jak je 10 - 15°C 1:1, muzes dat i olej a přidat 1:5, 1:10 benzin, na dlouhy trasy staci jen olej jak se to zahreje, jezdim jesenik - brno takze dam 10 oleje a jedu, luxusni u saxa je pumpicka!, samozřejmě aby to bylo 100% je dobry udelat predehřevy pro palivo, ale znam par lidi co jezdi jako ja a na jistym foru jsou jich stovky, filtruju to pres benzinovy filtry filtron. A ty poměry je dobrý si vyzkoušet individuálně, bionafta z unicornu normální, rozdíl sem nepoznal, ale nejezdil sem na nu dlouhodobe, cerpadlo nevim jaky mam, mam 1.5D 1998 Smile

ještě sem zapomněl, že na to jezdíme i se saxem 1.5D 1996

Ahoj, díky za odpovědi. Já to chci přes léto dávat taky tak 1:1,5 (nafta:olej). Chci se zeptat, jestli se zvýší spotřeba, když se přidává olej. A za kolik litrů na sto se dá jezdit dálka?
Podle všeho bosch vydrží mnohem víc než Lucas a i jeho případná repase je asi levnější. Co jsem zatím zjistil, Bosch by měl být od roku 1998, ale údajně to neplatí vždy, jezdí i hodně novějších Sax s Lucasem. Dá se to nějak poznat, když otevřu kapotu?

Jo a jak se používš ta pumpička? Nikdy jsem nafťáka neměl, jsem v tomhle lama.
v4s1m4
Zaslal: po březen 21, 2011 10:17 am Odpovědět s citátem
pumpička je dobrá na takový věci typu dojde ti palivo zapumpuješ a nemusí čerpadlo tahat až z nádrže, když to nenakopneš třeba se mi stalo v zimě lupl sem tam totiž z kanystru letní naftu a nejelo to takze s ni vypumpujes celou nadrz dalsi vyhoda pac pouzivam pruhlednej filtr do kteryho vidim, vidim jak je zasranej a kdyz ho olej zalepi (urco nevydrzi 60tis Very Happy) dam novej zapumpuju a valim dal, pro jistotu vozim 2 v aute je to filtron PS 822 za nejakych 22,-

mě se spotřeba nezvedla, kde to znám a když není provoz jedu tak do 4l, max do 5l ted v zime, kazdej den jezdim do skoly brno takze tam su kolem 5 (nez se totiz motor zahreje su ve skole/doma)

jinak tyhle zkusenosti nemam s timhle mam ho od zari, ale s 1.5D 1996, kterej je 2 sedadlo, ten teda jezdi jeste za míň Sad nvm ale jestli se to da nejak seridit....

jenick
Zaslal: po březen 21, 2011 11:36 am Odpovědět s citátem
Aha, díky. Já se rozhoduju už víceméně jen mezi Felicií LPG a tímhle, vychází to +- podobně, výhodou Saxa je, že nehnije, na Feldu jsou levnější díly, ale zas jich asi bude třeba víc... tak uvidím.
ondří
Zaslal: so březen 26, 2011 11:08 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 18. 03. 2010 Příspěvky: 35 Bydliště: Levínská Olešnice
Zdravím, dá se pumpičkou nasát i všechne brajgl z nádrže? Idea
v4s1m4
Zaslal: so březen 26, 2011 11:16 am Odpovědět s citátem
no to asi moc ne, jako palivo vypumpujes v idealním případě všechno, ale bordel nvm, kdyz projde s palivem tak se zachytne ve filtru když do toho filtru vidis, vis co tam mas, to spis musi odpovedet nekdo kdo cistil celou palivovou soustavu vcetne nadrze, za 2 natankování v brně sem měl ve filtru hmotu jakoby asfalt o velikosti 2 koruny:)

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: