Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Autobaterie LOXA,polská nebo původně čínská? |
marek1306 |
Zaslal: pá duben 08, 2011 4:41 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Chci koupit novou autobaterii, jsou ted výhodněnjší jarní ceny...
A narazil jsem na velmi cenově výhodnou značku LOXA v Olomouci, dle Goglu snad polskou, ale kdo ví zda v polsku vyráběnou? Není to čína?
Stará supermarketová vydržela 4 roky a další rok by ještě vydržela, ale potřebuju jistotu že pokaždé nastartuju a stará mě už 2 x zklamala.(v posledních měsících) |
|
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: pá duben 08, 2011 5:01 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Na baterke nesetri. Ja som si kupil baterku Vartu, a rozdiel medzi dakou supermarketovou a znackovou bolo par korun. Teraz tam mam Vartu Black 45Ah |
|
|
Návrat nahoru |
|
Iceman |
Zaslal: pá duben 08, 2011 5:23 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
kup si banner power bull a nemusis mat obavy ci nastartujes. mam ju v C3 a este sa mi nestalo aby som nenastartoval aj pri velmi nizkych teplotach. dobre su aj exide, varta... fakt sa na tom neoplati setrit ak chces mat istotu. mna vysla ta bannerka, je to 62Ah na nejakych 75€, mensie kapacity budu lacnejsie, myslim ze to je velmi dobra cena za to co dostanes |
_________________ Saxo VTS 16V,
ex - C3 1.6 16V,
Audi A3 Sportback 1.2 TFSI, DSG |
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: pá duben 08, 2011 6:34 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
souhlas...
banner mam v 16V a no problem
v nafte mam vartu a taky pohoda |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
ottik85 |
Zaslal: so duben 09, 2011 8:43 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
sice je pravda že jsem měl v minulým autě nějakou šitovku z obi nebo z čeho a vydržela 6 let úplně v pohodě a když jsem to auto dával pryč tak tam ještě byla ale osobně bych si připlatil pár stovek za kvalitní baterku.
kamarád si koupil v autokelly starline baterku a za dva měsíce jí šel vrátit protože se mu za tu dobu dvakrát vybila... |
_________________ EX VTS 1,6 8v
|
|
Návrat nahoru |
|
marek1306 |
Zaslal: so duben 09, 2011 9:02 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Koukal jsem znovu na web a našel www Loxa a vypadá to dle jejich stránek že autobaterie přímo vyrábějí v polsku...
Navíc mám v zásobě preventivní přípravek do udržbového akumulátoru Amper plus, který ochrání Pb desky aku před sulfidací. |
|
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: so duben 09, 2011 4:12 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
marek1306 napsal: Navíc mám v zásobě preventivní přípravek do udržbového akumulátoru Amper plus, který ochrání Pb desky aku před sulfidací.
Nieco take by som teda urcite nikam nelial. Bateria je stavana na elektrolit a nie na superzazracne vylepsovace.
Rocne my pod rukami prejde asi 35 12V baterii, cize mam moznost vidiet ktore su ake. Banner urcite nepatri medzi najlepsie. Varta je cisty priemer. Exide je dost zavisla kus od kusu.
Teraz Varta zacala s novou technologiou. Medzi dosky je napchata nejaka sklenna vata, ktora zabrani skratovaniu dosiek, co je povacsine nejcastejsi dovod odchodu baterie do dochodku. |
|
|
Návrat nahoru |
|
marek1306 |
Zaslal: so duben 09, 2011 4:17 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Ampér plus je sypký přípravek v 6 malých sáčcích, tj. každý na jeden článek.Jedná se o dlouholetý příparvek s kladnými referencemi na webu a to hlavně pro nové baterie-tj. jako prevence sulfidace. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: so duben 09, 2011 4:41 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Logicky...daky Amper plus stoji cca 65-70kč, ale ked das 250kč naviac, tak mas lepsiu bateriu ako daku Loxa, z Polska. CO kedy bolo v PL dobre? Nic...
Priplat si za znacku a ocakavaj aj vyssiu kvalitu. Ked som ja menil baterku, tak tam bola Bannerka, a teraz je tam varta za 1800sk. V zime v tych tuhsich mrazoch mi chytila vzdy, zato viaceri moji susedia co mali vo Fabiach a oktaviach kadejake bannery a ine super znacky mali dost problem. A to este aj baterky bravali na noc domov. Varta sa z miesta nepohla a v pohode.. |
|
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: so duben 09, 2011 4:57 pm |
|
|
|
Tome Tome nekolik poznamek
1. s novou baterkou muzes machrovat vzdycky
2. motor co mas v saxu se otaci sam pri spatnem pohledu
3. pokud tvi sousedi nejsou magori maji octavie naftove a tam jsou ty starty precijen podstatne narocnejsi
neobhajuju znacku, je to vec kazdyho co si koupi, ale je treba byt taky objektivni |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
marek1306 |
Zaslal: so duben 09, 2011 5:33 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Musí si ji pochválit sám ,když už byla tak drahá, tak přece musí býti lepší... ))) žeee...
Schválně jsem se díval na doklad k předešlé baterce Varta 66Ah za 1800Kč (u jiného auta) a je pravda že přežila auto,min 7let vydržela pak jsem prodal auto i s baterkou.Ale myslím že je to dané i tím že byla kupovaná u profesionálního velkoprodejce aku, kde byla prokazatelně řádně nabita.Pokud totiž nová aku , byt super hyper značky, není na počátku dobita takřka na 100%, již nikdy nedosáhne ani plným nabitím své potencionální papírové kapacity... |
|
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: so duben 09, 2011 6:07 pm |
|
|
|
marek1306 napsal: Pokud totiž nová aku , byt super hyper značky, není na počátku dobita takřka na 100%, již nikdy nedosáhne ani plným nabitím své potencionální papírové kapacity...
Ale nekecaj.... |
|
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: so duben 09, 2011 6:14 pm |
|
|
|
marek1306 napsal: Ampér plus je sypký přípravek v 6 malých sáčcích, tj. každý na jeden článek.Jedná se o dlouholetý příparvek s kladnými referencemi na webu a to hlavně pro nové baterie-tj. jako prevence sulfidace.
Vacsinu novych baterii ani neotvoris. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: so duben 09, 2011 7:17 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
EiFFeL napsal: Tome Tome nekolik poznamek
1. s novou baterkou muzes machrovat vzdycky
2. motor co mas v saxu se otaci sam pri spatnem pohledu
3. pokud tvi sousedi nejsou magori maji octavie naftove a tam jsou ty starty precijen podstatne narocnejsi
neobhajuju znacku, je to vec kazdyho co si koupi, ale je treba byt taky objektivni
Vies co, vela susedov u nas ma naftu. Iba ten Golf, co bolo aj na fotke vidno je naftak, ale ten problemy nema
+ano, s objektivitou musim pridat |
|
|
Návrat nahoru |
|
MrChodnyCZ |
Zaslal: so duben 09, 2011 7:44 pm |
|
|
|
uz dost |
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
|
|
Návrat nahoru |
|
|