punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Autobaterie LOXA,polská nebo původně čínská?

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Autobaterie LOXA,polská nebo původně čínská?

marek1306
Zaslal: pá duben 08, 2011 4:41 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 09. 09. 2008 Příspěvky: 142 Bydliště: Olomouc
Chci koupit novou autobaterii, jsou ted výhodněnjší jarní ceny...
A narazil jsem na velmi cenově výhodnou značku LOXA v Olomouci, dle Goglu snad polskou, ale kdo ví zda v polsku vyráběnou? Není to čína?
Stará supermarketová vydržela 4 roky a další rok by ještě vydržela, ale potřebuju jistotu že pokaždé nastartuju a stará mě už 2 x zklamala.(v posledních měsících)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tomáš Spiššák
Zaslal: pá duben 08, 2011 5:01 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 18. 12. 2010 Příspěvky: 1013 Bydliště: Martin - Priekopa, SK
Na baterke nesetri. Ja som si kupil baterku Vartu, a rozdiel medzi dakou supermarketovou a znackovou bolo par korun. Teraz tam mam Vartu Black 45Ah Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Iceman
Zaslal: pá duben 08, 2011 5:23 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 17. 01. 2011 Příspěvky: 321 Bydliště: Košice
kup si banner power bull a nemusis mat obavy ci nastartujes. mam ju v C3 a este sa mi nestalo aby som nenastartoval aj pri velmi nizkych teplotach. dobre su aj exide, varta... fakt sa na tom neoplati setrit ak chces mat istotu. mna vysla ta bannerka, je to 62Ah na nejakych 75€, mensie kapacity budu lacnejsie, myslim ze to je velmi dobra cena za to co dostanes Smile

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
EiFFeL
Zaslal: pá duben 08, 2011 6:34 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
souhlas...

banner mam v 16V a no problem
v nafte mam vartu a taky pohoda Wink

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
ottik85
Zaslal: so duben 09, 2011 8:43 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 02. 03. 2010 Příspěvky: 549 Bydliště: české budějovice
sice je pravda že jsem měl v minulým autě nějakou šitovku z obi nebo z čeho a vydržela 6 let úplně v pohodě a když jsem to auto dával pryč tak tam ještě byla Very Happy ale osobně bych si připlatil pár stovek za kvalitní baterku.

kamarád si koupil v autokelly starline baterku a za dva měsíce jí šel vrátit protože se mu za tu dobu dvakrát vybila...

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
marek1306
Zaslal: so duben 09, 2011 9:02 am Odpovědět s citátem
Koukal jsem znovu na web a našel www Loxa a vypadá to dle jejich stránek že autobaterie přímo vyrábějí v polsku...
Navíc mám v zásobě preventivní přípravek do udržbového akumulátoru Amper plus, který ochrání Pb desky aku před sulfidací.
lakinooo
Zaslal: so duben 09, 2011 4:12 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 15. 07. 2008 Příspěvky: 1808 Bydliště: Vrútky
marek1306 napsal:
Navíc mám v zásobě preventivní přípravek do udržbového akumulátoru Amper plus, který ochrání Pb desky aku před sulfidací.

Nieco take by som teda urcite nikam nelial. Bateria je stavana na elektrolit a nie na superzazracne vylepsovace.

Rocne my pod rukami prejde asi 35 12V baterii, cize mam moznost vidiet ktore su ake. Banner urcite nepatri medzi najlepsie. Varta je cisty priemer. Exide je dost zavisla kus od kusu.

Teraz Varta zacala s novou technologiou. Medzi dosky je napchata nejaka sklenna vata, ktora zabrani skratovaniu dosiek, co je povacsine nejcastejsi dovod odchodu baterie do dochodku.
marek1306
Zaslal: so duben 09, 2011 4:17 pm Odpovědět s citátem
Ampér plus je sypký přípravek v 6 malých sáčcích, tj. každý na jeden článek.Jedná se o dlouholetý příparvek s kladnými referencemi na webu a to hlavně pro nové baterie-tj. jako prevence sulfidace.
Tomáš Spiššák
Zaslal: so duben 09, 2011 4:41 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 18. 12. 2010 Příspěvky: 1013 Bydliště: Martin - Priekopa, SK
Logicky...daky Amper plus stoji cca 65-70kč, ale ked das 250kč naviac, tak mas lepsiu bateriu ako daku Loxa, z Polska. CO kedy bolo v PL dobre? Nic...
Priplat si za znacku a ocakavaj aj vyssiu kvalitu. Ked som ja menil baterku, tak tam bola Bannerka, a teraz je tam varta za 1800sk. V zime v tych tuhsich mrazoch mi chytila vzdy, zato viaceri moji susedia co mali vo Fabiach a oktaviach kadejake bannery a ine super znacky mali dost problem. A to este aj baterky bravali na noc domov. Varta sa z miesta nepohla a v pohode.. Smile
EiFFeL
Zaslal: so duben 09, 2011 4:57 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
Very Happy Very Happy Tome Tome Wink nekolik poznamek

1. s novou baterkou muzes machrovat vzdycky Wink
2. motor co mas v saxu se otaci sam pri spatnem pohledu Wink
3. pokud tvi sousedi nejsou magori maji octavie naftove a tam jsou ty starty precijen podstatne narocnejsi Wink

neobhajuju znacku, je to vec kazdyho co si koupi, ale je treba byt taky objektivni Wink

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
marek1306
Zaslal: so duben 09, 2011 5:33 pm Odpovědět s citátem
Musí si ji pochválit sám ,když už byla tak drahá, tak přece musí býti lepší... ))) žeee...

Schválně jsem se díval na doklad k předešlé baterce Varta 66Ah za 1800Kč (u jiného auta) a je pravda že přežila auto,min 7let vydržela pak jsem prodal auto i s baterkou.Ale myslím že je to dané i tím že byla kupovaná u profesionálního velkoprodejce aku, kde byla prokazatelně řádně nabita.Pokud totiž nová aku , byt super hyper značky, není na počátku dobita takřka na 100%, již nikdy nedosáhne ani plným nabitím své potencionální papírové kapacity... Rolling Eyes
lakinooo
Zaslal: so duben 09, 2011 6:07 pm Odpovědět s citátem
marek1306 napsal:
Pokud totiž nová aku , byt super hyper značky, není na počátku dobita takřka na 100%, již nikdy nedosáhne ani plným nabitím své potencionální papírové kapacity... Rolling Eyes

Ale nekecaj....
lakinooo
Zaslal: so duben 09, 2011 6:14 pm Odpovědět s citátem
marek1306 napsal:
Ampér plus je sypký přípravek v 6 malých sáčcích, tj. každý na jeden článek.Jedná se o dlouholetý příparvek s kladnými referencemi na webu a to hlavně pro nové baterie-tj. jako prevence sulfidace.

Vacsinu novych baterii ani neotvoris.
Tomáš Spiššák
Zaslal: so duben 09, 2011 7:17 pm Odpovědět s citátem
EiFFeL napsal:
Very Happy Very Happy Tome Tome Wink nekolik poznamek

1. s novou baterkou muzes machrovat vzdycky Wink
2. motor co mas v saxu se otaci sam pri spatnem pohledu Wink
3. pokud tvi sousedi nejsou magori maji octavie naftove a tam jsou ty starty precijen podstatne narocnejsi Wink

neobhajuju znacku, je to vec kazdyho co si koupi, ale je treba byt taky objektivni Wink

Vies co, vela susedov u nas ma naftu. Iba ten Golf, co bolo aj na fotke vidno je naftak, ale ten problemy nema Wink

+ano, s objektivitou musim pridat Smile
MrChodnyCZ
Zaslal: so duben 09, 2011 7:44 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 12. 07. 2007 Příspěvky: 3334 Bydliště: Hodonín
uz dost

Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina