punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Dušení a cukání

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Dušení a cukání

marek1306
Zaslal: út září 09, 2008 12:42 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 09. 09. 2008 Příspěvky: 142 Bydliště: Olomouc
Prosím o radu,kdo se s podobnou závadou již setkal.A to konkrétně u Saxa 1.0 37kw 1998.Jedná se o to,že při rozjezdu po úplném puštění spojky po ujetí cca 1 metru Saxo jako by se dusilo a samo si ubere plyn a jednou se zhoupne a skočí a pak se vždy normálně rozjede dále aniž by zdechl motor,ten nezdechne nikdy ani při podivném rozjezdu.Nedělá to jen při pořádném sešlápnutí plynu až řve pořádně motor-cca 4 000 ot ? a možná když je zahřátý motor.Dále při zařazení dvojky(po jedničce) se dusí motor ač je plyn řádně sešláplý a to cca 1-2sekundy se dusí a zpomaluje až pak zareaguje a akceleruje.Myslím že se u dušení při rozjezdu a po zařazení dvojky jedná o tu samou závadu...kdo se se stejnou závadou již setkal,prosím poradte.Paliv. a vzduch.filtry i svíčky jsou rok po výměně.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ywo
Zaslal: út září 09, 2008 1:52 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 22. 01. 2008 Příspěvky: 544 Bydliště: Stara Lubovna, Slovensko
neviem ci v tejto verzii je palivove cerpadlo, ale moze to byt tym, ze ti pred nastartovanim nenatiahne benzin.Mne obcas nenatiahne, resp. nepocujem ze by motorcek pracoval a vtedy sa mi stane nieco podobne ako opisujes.. Ak sa tak stane, tak ho len necham bezat 10-20s naprazdno, alebo trosku pridam plyn tak na 2000 ot. na par sekund...potom je to uz OK.... mozno je to tym.. Surprised))

marek1306
Zaslal: čt září 11, 2008 10:33 am Odpovědět s citátem
Díky,ale myslím že čerpadlem to nebude...většinou když vyjíždím tak musím napřed couvat 30metrů a couvání je bez cukání a dušení... Sad
lakinooo
Zaslal: čt září 11, 2008 5:21 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 15. 07. 2008 Příspěvky: 1808 Bydliště: Vrútky
Ale motoru je sumafuk je mas zaradene.....
marek1306
Zaslal: čt září 11, 2008 9:59 pm Odpovědět s citátem
ywo napsal:
neviem ci v tejto verzii je palivove cerpadlo, ale moze to byt tym, ze ti pred nastartovanim nenatiahne benzin.Mne obcas nenatiahne, resp. nepocujem ze by motorcek pracoval a vtedy sa mi stane nieco podobne ako opisujes.. Ak sa tak stane, tak ho len necham bezat 10-20s naprazdno, alebo trosku pridam plyn tak na 2000 ot. na par sekund...potom je to uz OK.... mozno je to tym.. Surprised))

Samozřejmě ,že je motoru jedno jak je zařazeno...má reakce byla na tvrzení,že po nastartování čerpadlo benzínu nenatáhne palivo,což v mém případě asi nebude,neb po nastartování couvám a to bez cukání a dušení to nastane až při pohybu vpřed...
gordon SVK
Zaslal: pá září 12, 2008 7:17 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 12. 04. 2007 Příspěvky: 290 Bydliště: BN SVK
marek1306 napsal:

Samozřejmě ,že je motoru jedno jak je zařazeno...má reakce byla na tvrzení,že po nastartování čerpadlo benzínu nenatáhne palivo,což v mém případě asi nebude,neb po nastartování couvám a to bez cukání a dušení to nastane až při pohybu vpřed...

mam podobny problem ale nie je to vzdy.obcas pomoze ked vypnem a nastartujem znova .a rozsvietila sa diagnostika takze uvidime na co dojdeme Smile

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
marek1306
Zaslal: pá září 12, 2008 10:46 pm Odpovědět s citátem
možná se to projevuje jen při větším přidání plynu při rozjezdu vpřed,na couvání přece jen nepřidávám tolik plyn,tak se nic nestane...v každém případě mě to pořádně štve,protože si nejsem jistý zda se to nestane na křižovatce,zatím tomu tak naštěstí nebylo...a přitom je tolik možností čím to může bejt...voda v benzínu,čerpadlo,lambda,čidla teploty,tlaku atp,vzduch.klapka,nevhodné svíčky atd. a na diagnostice to třeba nic neukáže... servisům nevěřím Crying or Very sad
lakinooo
Zaslal: so září 13, 2008 7:52 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 15. 07. 2008 Příspěvky: 1808 Bydliště: Vrútky
marek1306 napsal:
možná se to projevuje jen při větším přidání plynu při rozjezdu vpřed,na couvání přece jen nepřidávám tolik plyn,tak se nic nestane...v každém případě mě to pořádně štve,protože si nejsem jistý zda se to nestane na křižovatce,zatím tomu tak naštěstí nebylo...a přitom je tolik možností čím to může bejt...voda v benzínu,čerpadlo,lambda,čidla teploty,tlaku atp,vzduch.klapka,nevhodné svíčky atd. a na diagnostice to třeba nic neukáže... servisům nevěřím Crying or Very sad

Na na diagnostike myslim este nikdo nic nezistil. Pakial ti nesvieti kontorolka ani tam nechod.
gordon SVK
Zaslal: so září 13, 2008 3:44 pm Odpovědět s citátem
no mne zatial vzdy diagno pomohla ! nechodim do servisu ale znamemu ktory je autoelektrikar ! Very Happy

marek1306
Zaslal: po září 15, 2008 11:35 am Odpovědět s citátem
A ted,babo rad.... Shocked
gordon SVK
Zaslal: st září 24, 2008 8:22 pm Odpovědět s citátem
no uz mi to peknu chvilku neurobilo ! a na diagno sme zistili zas a znova Lambdu Sad uz ma to sere! a z citroena za 7330- kupovat nemienim.no vyresetovali sme ecu tak snad ju zoberie. no vydrzala mi len nejake 2mesiace Rolling Eyes

marek1306
Zaslal: čt září 25, 2008 10:53 am Odpovědět s citátem
Kurna to jsou zavady...lambda jednou jde jednou ne...je to vubec možný????????? Shocked
gordon SVK
Zaslal: pá září 26, 2008 5:22 pm Odpovědět s citátem
Confused no takze znova sa rozsvietila diagno. takze Chalani ako mate poriesene nejake zaslepky abo nejaku univerzalku odporucit abo nema niekto prednu lambdu?

marek1306
Zaslal: pá prosinec 26, 2008 9:36 pm Odpovědět s citátem
Tak vážení,mám tu po delší době zprávičku...cca od října s poklesem teplot,výše uvedené problémy samy zmizely...jestli na tyto problémy měla nějaký vliv teplota okolí,kterou přejímá ještě nezahřáty motor,čidlo apod.,tak se samozřejmě zjara se zvýšením teploty zase vrátí ono cukání a dušení....ale snad to zmizelo v nenávratnu... Rolling Eyes Díky všem za snahu pomoci Smile
marek1306
Zaslal: st červenec 06, 2011 7:55 am Odpovědět s citátem
Tak po delší době oznamuji že část závady stále trvá. Navíc jsem díky pootevřeným 5.dveřím za jízdy po nastartování studeného motoru a jízdě prvních pár minut, zjistil že z výfuku je cítit benzín...(při delší jízdě na dvojku rychlost na polní cestě)
Takže pach benzínu by mohl být vodítkem k určení závady která způsobuje "ubrání" plynu=dušení motoru na dvojku rychlost (zajímavé je že to dělá vždy jen na dvojku rychlost po dobu 1-2sekund) Cuknutí při rozjezdu na jedničku naštěstí už zmizelo před roky.
Děkuji za radu.

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: