Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Blikajici kontrolka airbagu |
Ghofig |
Zaslal: pá březen 09, 2007 6:52 pm |
|
|
Site Admin
|
Potreboval bych poradit. Asi tak pred 14ti dny se mi po nastartovani rozblikala kontrolka airbagu. Nejak jsem tomu nevenoval pozornost a neresil to, protoze jsem si rikal, ze bude nekde spatny kontakt a po zahybani draty to prejde a bude to OK (jednou to tak uz delalo...) dneska jsem se k tomu ale dostal, porozopojoval a pohybal jsem asi vsim, vykuchal a vyzkousel vypinac airbagu, prosel vsechny draty, ktere jsou volne pristupne a svine kontrolka porad blika.
Napada Vas, kde by to jeste mohlo byt nebo co zkusit? |
|
|
Návrat nahoru |
|
Petr Svaták |
Zaslal: pá březen 09, 2007 7:10 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Tenhle problém mě straší poslední 2 týdny. Po mytí a vysávání sem se jel projet a už to začalo. Myslel sem,že to přejde, jak píšeš, ale pořád nic. Dojel sem na doporučení na diagnostiku ( ne do Citroenu) a tam mě týpek řek, že je to špatnej kontakt u čidla předpínače pásu u řidiče. Taže na to mrknu a spájím a hotovo. Bohužel sem eště neměl čas. Hlavně prý nepájet trafopájkou, aby na mě polštář nevyskočil. Diagnostika mě stála 300. Radši ani nedomýšlím, kolik by to bylo v Citroenu a eště by nic nezjistili, jak je znám. |
_________________ Saxo "Drobek" VTS 1.4 8v 99 |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: pá březen 09, 2007 8:41 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Ghofig - měl jsi odpojenou baterku, když jsi to procházel ? Jestli ne, zkus jí odpojit a vyresetovat ŘJ, já bych to vyzkoušel. |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
zlamos |
Zaslal: pá březen 09, 2007 9:52 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Mě to sem tam jednou za čas taky udělá. Nastartuju a kontrolka nezhasne. Tak to chcípnu, vypnu klíč a když nastartuju podruhy, tak zhasne. Ale ještě se mi nestalo, že by blikala pořád. Jenom když jsem měl odpojenej airbag, tak blikala pořád. Možny je, že je třeba špatnej kontakt v tom konektoru od airbagu co je ve volantu a ten airbag se nepřihlásí. Tak zkus odpojit baterku, rozšroubovat volant, vypojit ten konektor od airbagu, prostříknout WDéčkem a párkrát zapojit a vypojit ať to chytne kontakt. Jestli máš airbag u spolujezdce, tak tam nevím jak je to udělany. Já ho nemám. |
_________________ VTS 1,6 16v r.v.98 |
|
Návrat nahoru |
|
p.e.p.e. |
Zaslal: so březen 10, 2007 7:45 am |
|
|
EX-Saxoclubák
|
navrhoval bych vytahnout zarovku z te kontrolky a budes mit klid |
_________________ S-max 2,5 T
Renault Scenic 1.6 8v
Ex-vts 1.6 16V |
|
Návrat nahoru |
|
Ghofig |
Zaslal: so březen 10, 2007 11:27 am |
|
|
Site Admin
|
p.e.p.e. napsal: navrhoval bych vytahnout zarovku z te kontrolky a budes mit klid
To by asi bez hrubeho zasahu neslo. Mam novy model a tam jsou ty kontolky primo napajene na tistaku palubovkyx, takze tato mozost odpada |
|
|
Návrat nahoru |
|
Ghofig |
Zaslal: so březen 10, 2007 11:27 am |
|
|
Site Admin
|
dyk77 napsal: Ghofig - měl jsi odpojenou baterku, když jsi to procházel ? Jestli ne, zkus jí odpojit a vyresetovat ŘJ, já bych to vyzkoušel.
Diky. Vyzkousim. To me nenapadlo |
|
|
Návrat nahoru |
|
p.e.p.e. |
Zaslal: so březen 10, 2007 11:38 am |
|
|
EX-Saxoclubák
|
ghofig napsal: p.e.p.e. napsal: navrhoval bych vytahnout zarovku z te kontrolky a budes mit klid
To by asi bez hrubeho zasahu neslo. Mam novy model a tam jsou ty kontolky primo napajene na tistaku palubovkyx, takze tato mozost odpada pajku zapujcim |
Renault Scenic 1.6 8v
Ex-vts 1.6 16V |
|
Návrat nahoru |
|
Ghofig |
Zaslal: so březen 10, 2007 11:42 am |
|
|
Site Admin
|
p.e.p.e. napsal: ghofig napsal: p.e.p.e. napsal: navrhoval bych vytahnout zarovku z te kontrolky a budes mit klid
To by asi bez hrubeho zasahu neslo. Mam novy model a tam jsou ty kontolky primo napajene na tistaku palubovkyx, takze tato mozost odpada pajku zapujcim
A pytel mi pak vystreli primo do usmevu. Diky, nechci |
|
|
Návrat nahoru |
|
p.e.p.e. |
Zaslal: so březen 10, 2007 11:49 am |
|
|
EX-Saxoclubák
|
ja chci umrit jako chlap tak jezdim bez pytlu teda vlastne ted nejezdim |
Renault Scenic 1.6 8v
Ex-vts 1.6 16V |
|
Návrat nahoru |
|
Ghofig |
Zaslal: so březen 10, 2007 8:38 pm |
|
|
Site Admin
|
Tak baterka nepomohla:-/ Docela me to uz stve |
|
|
Návrat nahoru |
|
FajnThomas |
Zaslal: ne březen 11, 2007 9:54 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
TAK TUHLE KONTROLKU NEŘEŠIM - MNĚ TO SVÍTÍ A BLIKÁ UŽ PŘES ROK A BYL JSEM NA STK A řekli, to je někde kontakt, ale nechce se mi to řešit, no tak mi něco nevystřelí - při mý váze by stejně nic nevydrželo - tak si toho nevšímám |
_________________ Fajnthomas |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: ne březen 11, 2007 10:58 am |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
FajnThomas napsal: TAK TUHLE KONTROLKU NEŘEŠIM - MNĚ TO SVÍTÍ A BLIKÁ UŽ PŘES ROK A BYL JSEM NA STK A řekli, to je někde kontakt, ale nechce se mi to řešit, no tak mi něco nevystřelí - při mý váze by stejně nic nevydrželo - tak si toho nevšímám dalsi kdo zemre jako chlap |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
zlamos |
Zaslal: ne březen 11, 2007 2:20 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
ghofig napsal: Tak baterka nepomohla:-/ Docela me to uz stve
Tak ještě jednou
Mě to sem tam jednou za čas taky udělá. Nastartuju a kontrolka nezhasne. Tak to chcípnu, vypnu klíč a když nastartuju podruhy, tak zhasne. Ale ještě se mi nestalo, že by blikala pořád. Jenom když jsem měl odpojenej airbag, tak blikala pořád. Možny je, že je třeba špatnej kontakt v tom konektoru od airbagu co je ve volantu a ten airbag se nepřihlásí. Tak zkus odpojit baterku, rozšroubovat volant, vypojit ten konektor od airbagu, prostříknout WDéčkem a párkrát zapojit a vypojit ať to chytne kontakt. Jestli máš airbag u spolujezdce, tak tam nevím jak je to udělany. Já ho nemám. |
_________________ VTS 1,6 16v r.v.98 |
|
Návrat nahoru |
|
Gejza |
Zaslal: ne březen 11, 2007 7:25 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
kdyz sme u toho blikani kontrolky,tak me to taky delalo,tak sem rozpojil a zase zapojil steckry pod sedackama a bylo to v cajku.Chtel sem se ale zeptat kdyz vyndam origo volant s pytlem a dam tam bez pytle,tak bude kontrolka urcite blikat.Ale de o to jestli kdyz tam ten origo nekdy vratim,jestli to prestane samo nebo jestli se bude muset auto napichnout¨? |
|
|
Návrat nahoru |
|
|