Autor |
Zpráva |
< Servis ~ chveni auta |
Berulinka |
Zaslal: pá září 09, 2011 5:57 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
zdravim...prosim o pomoc...vcera mi z niceho nic zaclo brnet auto...jen jsem to trosku prislapla...chveje se i pri vysich otackach...myslim si,ze by to mohlo byt spojene se spojkou a vse co se kolem ni tyce...nemel nekdo stejny problem??dekuji za pomoc... |
|
|
Návrat nahoru |
|
Adam6688 |
Zaslal: pá září 09, 2011 6:13 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
urvaný silentblok motoru nebo prevodovky nejspíš děje se i něco jiného krom chvění že to odhaduješ na spojku? |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: pá září 09, 2011 8:40 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
dělá to jen při jízdě a nebo i při stání na neutrál? |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
P.E.T.R |
Zaslal: pá září 09, 2011 8:47 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Spojka asi těžko, může to bejt silentblok, ale můj tip je poloosa. |
_________________ 2000 Saxo VTS 1.6 16V race car
2000 Saxo VTS 1.6 16V civil
2001 Peugeot 607 3.0 V6
2003 Mercedes-Benz Vito II 115CDi
Český pravopis je freeware, ale v žádném případě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho! |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: pá září 09, 2011 9:25 pm |
|
|
|
můj tip je právě taky poloosa proto sem se výše ptal jestli to dělá i na mýstě. |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
Adam6688 |
Zaslal: pá září 09, 2011 9:32 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
poloosa se projevuje taky hodně zvukově, to mlacení by nešlo přeslechnout |
|
|
Návrat nahoru |
|
Berulinka |
Zaslal: so září 10, 2011 8:57 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
ne ne poloosa to asi nebude...dela to i na miste...silentbloky jsem uz kontrolovala...vsechny tri jsou ok...vcera jsem se trosicku poptala a rikali mi,ze to muze byt spojka...pri seslapnuti spojky mi v ni rachta a praska.....co myslite?muze to byt spojka??dekuji |
|
|
Návrat nahoru |
|
Adam6688 |
Zaslal: so září 10, 2011 9:21 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
muze, spojkové ložisko rozsypané, přítlačák, nevyváženost by způsobovala vibrace... |
|
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: so září 10, 2011 10:32 am |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Berulinka |
Zaslal: ne září 11, 2011 5:30 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
a kdyz to povolim tak mi spadne motor dolu,nebo ne?? |
|
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: po září 12, 2011 12:59 am |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Bishboun |
Zaslal: ne září 18, 2011 9:21 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Berulinka napsal: ne ne poloosa to asi nebude...dela to i na miste...silentbloky jsem uz kontrolovala...vsechny tri jsou ok...vcera jsem se trosicku poptala a rikali mi,ze to muze byt spojka...pri seslapnuti spojky mi v ni rachta a praska.....co myslite?muze to byt spojka??dekuji
AHoj, no už jsem na svym Saxínu zažil hodně věcí so se týče s chvěním a to asi tyhle:
1)Auto chvělo a klepalo při průjezdu zatáčkou a to pouze pokud bylo pod plynem
- řešení ---poloosa KO - byla vůle na ložisku resp na náboji tzn zničilo se ložisko a pak i osa...TO NENÍ TVŮJ PROBLÉM
2) Při rozjíždění se auto otřepalo -- chyba spojky, byla už dosti opotřebená (ani nejty tam už nebyly) a vyosila se.
3) Při brždění motrem a vyšlápnutí spojky (i při pedálovém brždění) se motor zachvěl. Chyba byla v těch dvou silentblocích dole u řazení....(jinak silentbloků jsou 5)
4) Chvění auta může způsobit i špatně vyvážená kola ikdyž jsem si jednou myslel že to je kolama, ale dělo se to na jednom useku silnice kde byl drobně zvlněnej povrch.
5) diferák to může být taktéž, ale to bys už asi nejezdila.
6) Zkontroluj i vůli na nábojích... (to většinou klepe autem když je v tahu |
_________________ Trumpeta z kamionu o mě dává vědět když mě nekdo přehlídne a 230V v autě najdu taky. |
|
Návrat nahoru |
|
Sifilda |
Zaslal: po září 19, 2011 4:57 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Bishboun napsal: Berulinka napsal: ne ne poloosa to asi nebude...dela to i na miste...silentbloky jsem uz kontrolovala...vsechny tri jsou ok...vcera jsem se trosicku poptala a rikali mi,ze to muze byt spojka...pri seslapnuti spojky mi v ni rachta a praska.....co myslite?muze to byt spojka??dekuji
AHoj, no už jsem na svym Saxínu zažil hodně věcí so se týče s chvěním a to asi tyhle:
1)Auto chvělo a klepalo při průjezdu zatáčkou a to pouze pokud bylo pod plynem
- řešení ---poloosa KO - byla vůle na ložisku resp na náboji tzn zničilo se ložisko a pak i osa...TO NENÍ TVŮJ PROBLÉM
2) Při rozjíždění se auto otřepalo -- chyba spojky, byla už dosti opotřebená (ani nejty tam už nebyly) a vyosila se.
3) Při brždění motrem a vyšlápnutí spojky (i při pedálovém brždění) se motor zachvěl. Chyba byla v těch dvou silentblocích dole u řazení....(jinak silentbloků jsou 5)
4) Chvění auta může způsobit i špatně vyvážená kola ikdyž jsem si jednou myslel že to je kolama, ale dělo se to na jednom useku silnice kde byl drobně zvlněnej povrch.
5) diferák to může být taktéž, ale to bys už asi nejezdila.
6) Zkontroluj i vůli na nábojích... (to většinou klepe autem když je v tahu
hmm tak to mam na aute asi problem cislo 3
moje vtsko ma naletane 152 tis. nedavno se mi zacal ozivat od radici paky nebo z prave casti motoru (strana spolujezdce) kovovej zvuk takove klepani jako kdyby se neco o sebe mlatilo (nic volneho jsem nenasel)
hlavne to dela kdyz jedu za 5 a motor ma 3000-3150 otacek je to ramus ze to jde slyset i pres radio za 3150 otackama je klid a kdyz zacnu brzdit motorem nebo uplne vyradim a opet se dostanu do 3150 - 3000 otacek tak zase rany...
zkousel jsem vytocit vsechny rychlosti krome 1 do 4000 a pouze u 4ky ve 4000 jsem jenom lehce neco zaslechl... dela mi to jenom u 5ky...
myslite ze to je problem cislo 3? nebo neco jineho? diky za radu a kolik takova oprava bude cca stat? jo a jinak na aute je zatim vse origo nic jako spojku atd... jsem nemenil... r.v. 1999 |
|
|
Návrat nahoru |
|
Berulinka |
Zaslal: po září 19, 2011 5:38 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
ahoj...ani z jedne moznosti jsem si nevybrala....auto se chveje i pri stani na volnobezne otacky....kdyz se rozjedu,tak mi to zacne delat v urcitych otackach to same a brni mi cela karoserie..hlavne plasty volant zrcatko...takze vlastne vsechno...a kdyz se dostanu nad ty nevyhovujici otacky,tak auto jede,jak ma a nic se nechveje...koukala jsem na ty tri hl.silentbloky a vypadaji v poradku...napada te i jina moznost??dekuji |
|
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: po září 19, 2011 10:44 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |