Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Provozní teplota |
Crack |
Zaslal: pá listopad 10, 2006 9:28 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Mám takovej dotaz,když máte auto zahřátý na provozní teplotu,kde máte ručičku?Máte ji přesně na čárce uprostřed budíka?Já že od ty doby co auto mám(červen 2006) mám ručičku vždy když se auto ohřeje,tak 3-4mm pod čárkou a nevím jestli je to špatně,nebo to tak má bejt |
_________________ Citroen Saxo VTS 16V ... 1/4 míle za 15,220 http://www.saxoclub.net/index.php?ind=gallery&op=section_view&idev=117&order=&st=0 |
|
Návrat nahoru |
|
Miki |
Zaslal: pá listopad 10, 2006 11:30 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Crack napsal: Mám takovej dotaz,když máte auto zahřátý na provozní teplotu,kde máte ručičku?Máte ji přesně na čárce uprostřed budíka?Já že od ty doby co auto mám(červen 2006) mám ručičku vždy když se auto ohřeje,tak 3-4mm pod čárkou a nevím jestli je to špatně,nebo to tak má bejt
a o cem mluvite pane ??? predpokladam ze o rucicke vody , tu mam vzdy presne v polovicke co vsak vobec neznamena ze auto je zohriate .Motorovy a prevodovy olej sa zohrieva ovela pomalsie , po menej ako 5km teraz nechodim viac ako 3tis rpm az potom ked sa zohreje aj olej |
_________________ http://www.saxoclub.net/phpbb2/garage.php?mode=view_vehicle&CID=4 |
|
Návrat nahoru |
|
dave_m |
Zaslal: pá listopad 10, 2006 11:32 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Miki napsal: po menej ako 5km teraz nechodim viac ako 3tis rpm az potom ked sa zohreje aj olej
dokud se trochu nepohne teplota oleje, tak taky jedu do tech 3tis |
_________________ bývalé VTS 16V, 2001, 1/4 mile za 15.85s, max na 2 km 189 km/h, max GPS 201 km/h
|
|
Návrat nahoru |
|
Brody |
Zaslal: pá listopad 10, 2006 12:27 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
jj.Svata pravda.A vodu tu mam mam tak tri mm nad carkou! |
|
|
Návrat nahoru |
|
Crack |
Zaslal: pá listopad 10, 2006 2:08 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Brody napsal: jj.Svata pravda.A vodu tu mam mam tak tri mm nad carkou! ty to máš nad čárkou jo?
Ano mluvil sem o vodě.Jen jestli nemám nákej špatnej termostat,nebo něco.Ale ručička takhle byla i v létě.jinak taky jezdím do 3tis.otáček než se to na tuhle hodnotu dostane,ale když sem o tom ted tak přemejšlel,tak jestli v tom není náká chyba.Když zapnu topení tak to ještě maličko klesne a pak asi pozvolna zase stoupně,ale to je asi normální.Jinak asi po 3km je ručička na tyhle poloze jak sem říkal a pak v jednu chvíli rychle spadne a opět pozovlna po asi 2km vystoupá na tu hodnotu jako předtím,ale to nevím jestli je normální,nebo je to to že se otevře termostat. |
_________________ Citroen Saxo VTS 16V ... 1/4 míle za 15,220 http://www.saxoclub.net/index.php?ind=gallery&op=section_view&idev=117&order=&st=0 |
|
Návrat nahoru |
|
Max |
Zaslal: pá listopad 10, 2006 2:49 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Taky mám ručičku teploty vody mírně nad středovou čárkou. Myslím, že to je normální. Jinak mi ručička nijak extrémně nestoupá ani neklesá. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Brody |
Zaslal: pá listopad 10, 2006 5:56 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Za stoupani a klesani muze termostat.Kdyz se totiz otevre tak se do motoru dostane z chladice studena voda a tim padem rucicka na budiku klesne.Kdyz je voda dost studena tak termostat se zavre a takhle je to porad dokola.No a my to vidime na kolisani rucicky. |
|
|
Návrat nahoru |
|
nok |
Zaslal: pá listopad 10, 2006 7:57 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Po zahřátí ju mám přesně na čárce. |
_________________ Zelená žabička |
|
Návrat nahoru |
|
Crack |
Zaslal: pá listopad 10, 2006 8:01 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: po listopad 13, 2006 10:08 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Brody napsal: Za stoupani a klesani muze termostat.Kdyz se totiz otevre tak se do motoru dostane z chladice studena voda a tim padem rucicka na budiku klesne.Kdyz je voda dost studena tak termostat se zavre a takhle je to porad dokola.No a my to vidime na kolisani rucicky.
Brody to popsal dobře. Ručka vystoupá a termostat otevře. Pokud se voda ještě ve velkém okruhu nepohnula, tak tam vlítne studená, termostat hned zavře ale ručka vám může klesnout. Až když se postupně jízdou ohřeje celý vodní okruh, tak se teplota tak nějak ustálí.
To samé je to s topením. Motor se hřeje, teplota se vyrovná a v okamžik, kdy otevřu vodu do vyýměníku topení, tak z něj vlítne studená voda do motoru a ručka může opět klesnout. Nevím jestli je to nějak na škodu, ale já používám šetrnější způsob a to postupné otevírání topení během ohřívání motoru, aby tam ta studená nevlítla právě tak rychle a a by se motor rychleji zahřál.
No a pak, jestli má ručička na teploměru 2mm sem 2mm tam to bych asi moc neřešil. Docela pochybuji o přesnosti tohoto měřícího přístroje, jeho podstata je ryze orientační. Já tam teploměr nemám vůbec, takže bych závadu na termostatu poznal bud až bych vařil, v lepším případě až když se mi rosvítí kontrolka na zvýšenou teplotu vody a nebo ještě dřív podle často nabíhajícího ventilátoru. Tam to však může být i o vadném čidle.
Řekl bych že nikdo tady z výše uvedených nemáte v tomhle směru problém |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
MrJeniiik |
Zaslal: so listopad 12, 2011 4:08 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
zdravím... já teď budu mít saxo teprve první zimu a tak se chci zeptat za jak dlouho vám ručička teploty v zimě vyleze na správnou teplotu? Je pravda, že jsem jel jen tak lážo plážo ale po 16 km jsem měl ručičku jen ve čtvrtině stupnice |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: so listopad 12, 2011 11:39 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
tak záleží jak moc je velká zima co sem loni vypozoroval tak nejdéle to trvalo tak 10km v hodně velkém mrazu. Řekl bych že ti zůstává pootevřený termostat to se my to potom neohřálo ani po 30km. |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
MrJeniiik |
Zaslal: ne listopad 13, 2011 7:38 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
No toho jsem se bál. Při cestě z děčína do č.lípy cca 35 km mi ručička vylezla kousíček pod polovinu a to bylo asi 6 stupňů nad nulou, no pak stačilo v lípě jeden rychlejší rozjezd na semaforech a bylo ohřáto |
|
|
Návrat nahoru |
|
konry67 |
Zaslal: so prosinec 17, 2011 9:46 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
ja chlapy mam rucicku zase az v 3/4 skoro az na cervenom poli... robil som test ze som zastavil na parkovisku, otvoril kapotu a vytacal som poriadne motor (cca 4000 otacok) nasledne nato sa mi zapla vrtula, no ruku som vpohode udrzal na hlave motora... moze to byt vadné čidlo teploty co je na termostate? |
_________________ saxo 1.6 VTR |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: so prosinec 17, 2011 10:34 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
může, skus třeba zjistit kdy spíná sahara, normálně spíná když je ručička tak 0,5 až 1cm nad prostředkem. Jestli spíná a ručička je výše tak kecá budík. |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
|