punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Podvozek

Autor Zpráva

<  Tuning  ~  Podvozek

Dan HKS
Zaslal: po únor 13, 2012 8:08 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 18. 12. 2011 Příspěvky: 245 Bydliště: Lanškroun
Ahoj tak jsem naspořil neco málo a rozhodl jsem se koupit nové přední tlumiče... ale
chtěl bych radu

1. koupit original tlumiče a pak koupit pružiny kterýma to snižím
2. nebo koupit uplně jinačí tlumiče + pružiny v celku (KW,HR atd)
3. nevíte jaký muže být rozdíl mezi tlumíčem "A" a tlumičem "B"

Odkaz "A" :
http://www.e-cat.cz/p-89275/citroen/saxo-s0-s1-02-96-04-04/1-6-vts-1587ccm-87kw-118hp-06-96-09-03/dily-naprav-a-rizeni/tlumice-pruziny-a-prislusenstvi/predni-naprava/p-l-tlumic-perovani-monroe-reflex-vlozka.html?cPath=61_156898_201806_405545_405546_405547

Odkaz "B" http://www.e-cat.cz/p-565186/citroen/saxo-s0-s1-02-96-04-04/1-6-vts-1587ccm-87kw-118hp-06-96-09-03/dily-naprav-a-rizeni/tlumice-pruziny-a-prislusenstvi/predni-naprava/p-l-tlumic-perovani-starline-kapalinovy-predni.html?cPath=61_156898_201806_405545_405546_405547

dík za rady Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ottik85
Zaslal: po únor 13, 2012 8:17 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 02. 03. 2010 Příspěvky: 549 Bydliště: české budějovice
já mam teďka na autě origo tlumiče a zkrácený pružiny a je to na prd Sad

u mě je to teda naprd v tom že ty pružiny jsou asi odost nižší než serie, takže efekt je ten že to sice drží a je to nízký, ale na normální jízdu naprd... skáče to a drncá, takže příští tejden jestli budou prachy tak koupim celej sportovní podvozek, ale snížení jen o -30 mm Smile

nevim jak byto bylo když by byly nějaký kratší pružiny na origo tlumičích...

jinak rozdíl nezi těma dvěma tlumičema je, že jeden je Monroe a druhej Starline Very Happy Confused a o tom to celý je - Starline nebrat nic - je to akorát levný a kolem toho se to celý točí. kamarád pracuje v Auto kelly a ten mi vždycky říká jak si lidi stěžujou co jim to prodali za sráče Exclamation

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Petr Svaták
Zaslal: po únor 13, 2012 8:18 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 11. 11. 2006 Příspěvky: 555 Bydliště: Býšť
tlumiče značky starline jsou pro učně, jsou tréningový aby sis nacvičil jak se mění, až to budeš za rok dělat znova Very Happy starline opravdu nee, kvalita odpovídající ceně
Já dával Koni a OK, byly v sadě is pružinama za 8K

Zaslal: po únor 13, 2012 8:22 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 04. 05. 2009 Příspěvky: 1632 Bydliště: Klatovy
Rozdíl je v tom, že ty první jsou Monroe a ty druhý jsou polský sračky od Starline. Od téhle "značky" nekupovat absolutně nic.

Nejlepší je koupit nějakej osvědčenej značkovej podvozek typu Bilstein, KW atd, ale to je o penězích a o tom, na co vůbec auto máš. Jinak dle mého je lepší koupit normální tlumiče a k tomu slušný pružiny než za stejný peníze koupit nějakou hrůzu typu JOM, V-maxx a podobný.

2003 Mercedes-Benz Vito II 115CDi

Český pravopis je freeware, ale v žádném případě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Dan HKS
Zaslal: po únor 13, 2012 8:34 pm Odpovědět s citátem
ja jsem taky zastánce že JOM VmaXX jsou na hovno... taky bych chtěl nějaky v celku ale nevím no když ta cena ale zas ta kvalita Smile
Dan HKS
Zaslal: po únor 13, 2012 8:36 pm Odpovědět s citátem
ottik85 napsal:
já mam teďka na autě origo tlumiče a zkrácený pružiny a je to na prd Sad

u mě je to teda naprd v tom že ty pružiny jsou asi odost nižší než serie, takže efekt je ten že to sice drží a je to nízký, ale na normální jízdu naprd... skáče to a drncá, takže příští tejden jestli budou prachy tak koupim celej sportovní podvozek, ale snížení jen o -30 mm Smile

nevim jak byto bylo když by byly nějaký kratší pružiny na origo tlumičích...

jinak rozdíl nezi těma dvěma tlumičema je, že jeden je Monroe a druhej Starline Very Happy Confused a o tom to celý je - Starline nebrat nic - je to akorát levný a kolem toho se to celý točí. kamarád pracuje v Auto kelly a ten mi vždycky říká jak si lidi stěžujou co jim to prodali za sráče Exclamation

jj no ale to přeci dělaj všechny sport podvozky ne ? jsou tvrdší tak s tím si budeš muset počítat že to bude drncat ... nebo se to tak není ? jsem tedka zmatenej Very Happy
Ondrik
Zaslal: po únor 13, 2012 8:53 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 25. 03. 2008 Příspěvky: 157 Bydliště: Blansko
Kvalitní sportovní podvozek je sice tvrdej,ale tlumí. To že koupíš originál tlumiče a snížíš to na pružinách absolutně změníš chování podvozku=bude to na hovno tlumit protože originál tlumiče jsou dělaný na určitou pracovní výšku v které pracují správně. Já koupil komplet Koni sport (ty žlutý se stavitelnou tuhostí) a jsem nadšenej nic neodskakuje a perfektně utlumí nerovnosti. Pružiny jsem tam měl už snížený nějaký červený asi HR (ty bejvaj červený).
Pokud nechceš zatím investovat cca 10k do sportovního podvozku kup sériový tlumiče (hlavně ne starline apod..) a nech origo výšku auta.

Zaslal: po únor 13, 2012 9:00 pm Odpovědět s citátem
Ok tak že to je asi jasný koupím si nejakej komplet sport podvozek třeb KW nebo tak neco..
NuF!k
Zaslal: po únor 13, 2012 9:08 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 29. 07. 2011 Příspěvky: 278 Bydliště: Plzeň
Dan HKS napsal:
ja jsem taky zastánce že JOM VmaXX jsou na hovno..)

Zajímavé že zrovna 80% auto ze scény co nějak vypadaj maj JOM ... Rolling Eyes

Já osobně třeba půjdu TA technix ...

P.E.T.R
Zaslal: po únor 13, 2012 9:20 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 04. 05. 2009 Příspěvky: 1632 Bydliště: Klatovy
NuF!k napsal:
Zajímavé že zrovna 80% auto ze scény co nějak vypadaj maj JOM ... Rolling Eyes

To je právě ono, ale těch zbylých 20% chce, aby to i fungovalo a nejen vypadalo. Very Happy

2003 Mercedes-Benz Vito II 115CDi

Český pravopis je freeware, ale v žádném případě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Dan HKS
Zaslal: po únor 13, 2012 9:39 pm Odpovědět s citátem
Smile co myslíte ... tenhle Set by docela šel je teda levnej ale je to němec tak snad kvalita

http://www.a1racing.cz/podle-modelu/ap-sportfahrwerke-sportovni-pevny-podvozek-citroen-saxo/
NuF!k
Zaslal: po únor 13, 2012 10:07 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 29. 07. 2011 Příspěvky: 278 Bydliště: Plzeň
Dan HKS napsal:
Smile co myslíte ... tenhle Set by docela šel je teda levnej ale je to němec tak snad kvalita

http://www.a1racing.cz/podle-modelu/ap-sportfahrwerke-sportovni-pevny-podvozek-citroen-saxo/

tady ho máš o něco málo levnejší ...snad je to ten samej
co sem četl a tak AP na tom neni uplně nejhůř ...( ale furt je srovnatelným s podvozek JOM )

http://www.jlracing.cz/jl-racing/eshop/31-1-Sportovni-podvozky-pevne/1369-3-Saxo/5/3351-Podvozek-ap-Sportfahrwerke-40-mm-pro-Citroen-Saxo-S0-S1

vtsko
Zaslal: út únor 14, 2012 12:08 am Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 03. 2008 Příspěvky: 4167 Bydliště: Malacky
Je jedno aku znacku kupis z tych "sportovych" podvozkov..je to vsetko skoro rovnake...tieto,co ti sem davaju,jom atd. su k nicomu,KW,V-maxx je povedzme taky zaklad..potom uz KW2,Bistein je uz nieco,ak chces jazdit.
Na novych seriovych tlmicoch som jazdil asi 2 roky,pri znizeni -40mm,zatial funguju no nevydrzia vela.

http://saxoclub.net/phpbb2/viewtopic.php?t=3547&postdays=0&postorder=asc&start=0
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Allante
Zaslal: út únor 14, 2012 1:10 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 27. 11. 2010 Příspěvky: 792 Bydliště: Brno
Pokud chceš aby to jenom vypadalo tak pořiď to o čem se tu bavíte, pokud chceš aby to jelo i vypadalo, tak pořiď:

Bilstein B8 tlumiče + snižovací pružiny http://www.kamracing.co.uk/citroen/citroen-saxo/saxo-suspension/suspension-kits/citroen-saxo-bilstein-fast-road-suspension-kit.html
B8 jsou použitelnější pro běžný provoz a podají pěkný výkon v zatáčkách
cca. 11tis. + pružiny

nebo

Bilstein Gr.N tlumiče + snižovací pružiny http://www.kamracing.co.uk/citroen/citroen-saxo/saxo-suspension/suspension-kits/citroen-saxo-bilstein-faulkner-35mm-trackday-suspension-kit.html
Gr.N jsou tvrdé pro běžný provoz, ale jde o to na co si zvykneš, pokud chceš rychlost musíš někde utrpět Smile
cca. 15tis. + pružiny

nebo kombinace

Předek Bilstein B8, zadek Bilstein Gr.N (tvrdší zadnice, udělá auto více přetáčivé (nervozní), jde o to jaký styl jízdy ti více bude vyhovovat)

Pokud chceš aby to jelo ještě líp pořiď to co právě objednal SkR@Bi a mě taky nakazil, to jest celý stavitelný podvozek. HP Racing (http://www.hpsporting.cz/?k=2)

- stavitelná výška předku (zadek se dá nastavt už v sérii torzními tyčemi)
- stavitelná tuhost vzadu (stavitelný předek je za příplatek)

cca. 20tis (bez stavitelne tuhosti předku), tvrdost tlumičů podobná Gr.N
stavitelná tuhost vzadu ti umožní si měnit vlastnost auta zda bude přetáčivé (tvrdší zadek) či nedotáčivé (mekkčí zadek),
stavitelná tuhost vepředu už by byl takový bonus, kdyby jsi byl fajnšmekr a chtěl vymačknout z auta maximum všude.

Youtube: http://www.youtube.com/user/Allantecze
ottik85
Zaslal: út únor 14, 2012 11:58 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 02. 03. 2010 Příspěvky: 549 Bydliště: české budějovice
ten hp sporting je dost zajímavej a bude to asi i dost kvalita....

jinak si myslim že je to hlavně o financích Confused když budeš mít 20 tisíc tak to nebdeš řešit a koupíš ten Hp sporting a jemu podobný, když budeš mít 5 tisíc tak koupíš obyčejnej no a nebo dáš 10 tisíc a budeš mít kompromis...

osobně kdybych měl prachy tak jdu do toho kterej je použitelenej na každej den Cool

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 4
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Přejdi na: