punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Motor

Autor Zpráva

<  Tuning  ~  Motor

Dan HKS
Zaslal: so březen 03, 2012 6:13 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 18. 12. 2011 Příspěvky: 245 Bydliště: Lanškroun
Ahoj tak dneska jsem se jel projet ale asi po 5 minutach jizdy mi motor najednou zakuckaval a když sem šlap na plyn tak nereagoval pouze kuckal jakoby se chtel zadusit... nevím čím to muže být snad ucpanej palivovej filtr, nebo vadnej krokáč jinak motor se asi po 15 vteřinach vzpamatoval ale velice špatně udržoval volnoběch, včera nedržel volnoběh ubec tak že sem mu musel při startu pomoc plynem aby ubec naskočil tak že mě snad fakt napadají tyto 2 věci (krokač,Pal. Filtr) . Někde jsem tu i četl že prý pomaha promazat hřídelku v krokači která muže být přidřená. Nebo nevíte někdo co by to teda mohlo dělat ? Děkuji všem za každou radu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mikule
Zaslal: so březen 03, 2012 6:19 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 22. 06. 2009 Příspěvky: 514 Bydliště: Strašice u Rokycan
za tepla ti to potom taky dělalo?mě to občas za studena v malý rychlosti a otáčkách udělá,mam horší landu....

Uploaded with ImageShack.us
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Dan HKS
Zaslal: so březen 03, 2012 6:27 pm Odpovědět s citátem
noo přesně tohle bylo za studena a jel sem fakt pomalu. a pak sem se rozjel z křižovatky a motor začal kuckat pak zase šel dobře ale kolísal volnoběh od 800 do 1800 zhruba. a když nastartuju tak sluším z potkapoty nakový bzučení a mechanik řikal že je to pryý krokač tak asi bude špatnej nebo přidřenej.. nebo jako zkušenost stím maš ty ???
Mikule
Zaslal: so březen 03, 2012 7:25 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 22. 06. 2009 Příspěvky: 514 Bydliště: Strašice u Rokycan
mě to kolísá za studena a občas cuká jak jsem napsal.ale jakmile se to ohřeje je to v pohodě Smile takže to nějak neřešim.ale ten krokáč skus promazat třeba to pomůže

Uploaded with ImageShack.us
Imra
Zaslal: so březen 03, 2012 11:07 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 10. 2010 Příspěvky: 99 Bydliště: Beroun, vesnička Tlustice
Mě se to taky jednou dusilo, nechtělo to jít do otáček a hrozně to škubalo, po chvíli se to vzpamatovalo a za čas to udělalo znova, tak jsem vyměnil pal. filtr a vše ok.

Dan HKS
Zaslal: ne březen 04, 2012 9:47 am Odpovědět s citátem
no asi to mě to teda čeka taky Smile na ten krokač se už chytám dlouho ale furt nemam správný náčiní kterám ho mužu vymontovat a pal. filtr vyměním rači teda taky.
Dan HKS
Zaslal: po březen 05, 2012 4:46 pm Odpovědět s citátem
Tak dneska jsem vyčistil klapku bylo to možna snad i zbytečný protože byla čista... a jelikož jsem sehnal konečně nářadí kterým jsem mohl vymontovat krokáč tak sem vyčistil i jeho musím říct že na krokači byl pořadnej nanos černýho prachu nebo co to bylo tak jsem vyčistil jak tu černou čepičku tak hřidelku a kanálek v kterým chodí. Nakonec jsem vzal WD-40 a zlehka to namazal jak tu čepičku tak i kanálek.. doufám že jsem tím nic nezkazil ale bohužel i po této procedůře mě volnoběh stále kolísá tak že ja už fakt nevím čím by to mohlo být... snad ještě vyměnit palivovej filtr jak mi někdo radil ale myslím že ten asi na nebude mít vliv na volnoběh.
Landys75
Zaslal: po březen 05, 2012 5:04 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 29. 11. 2010 Příspěvky: 517 Bydliště: Jesenice
no tak ono taky jak si čistil tu klapku, tak to může chvíli trvat než se zase volnoběh srovná zhruba je to 150-200km Wink

Imra
Zaslal: po březen 05, 2012 5:50 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 10. 2010 Příspěvky: 99 Bydliště: Beroun, vesnička Tlustice
Když to nepřestane ani když najedeš těch 150-200km, zkusil bych vyměnit krokáč, mě taky kdysi blbnul volnoběh, otáčky pořád kolísaly nahoru a dolu, ve finále to mělo na volnoběh 3000ot/min hned sem sehnal jinej krokáč, vyměnil ho a mám zatim pokoj Very Happy

Dan HKS
Zaslal: po březen 05, 2012 7:07 pm Odpovědět s citátem
dobře Smile uvidíme jak to bude vypadat zatím teda počkám a při nejhorším si seženu novej.

Ps. nevíte kde všude má 16V čidla teploty motoru ? prej jsou 3 ale nevím co je natom pravda ale asi mi blbnou protože se mi často spínaj větráky a dochlazujou i skoro studenej motor asi budou potřeba vyměnit .
sax sax
Zaslal: po březen 05, 2012 9:55 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 01. 2007 Příspěvky: 119 Bydliště: Praha východ
me to takhle blblo když sem vypojil lamdasondu...

Zaslal: út březen 06, 2012 8:45 am Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 17. 01. 2011 Příspěvky: 321 Bydliště: Košice
ja som uz tiez pocistil asi vsetko a tiez mi kolisu otacky. ale je to zaujimave pretoze to nerobi stale len niekedy. stojim na krizovatke a klud, zastanem na dalsej a zacnu kolisat, pohnem sa pohoda vsetko, zastanem na dalsej krizovatke a zase je klud a tak vselijak. nechapem to ale uz to neriesim nejak...

Hasan
Zaslal: út březen 06, 2012 10:17 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 03. 12. 2011 Příspěvky: 391 Bydliště: Sedlnice
taky me dela auto neco podobneho... kdyz jsem byl na diagnostice, tak me zjistil spatnou lambdu(tu jsem jeste nemenil). a neco s cidlem nasavaneho vzduchu... obcas se stane, ze me otacky kolisaji tak, ze motor pomalu chcipa a pri jizde kdy drzim stejne otacky auto strasne cuka. staci kdyz cidlo odpojim, zapojim a zas to jede celkem normalne(samozrejme me ceka vymena, ale ted na to nejsou penize Very Happy )

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: