Autor |
Zpráva |
< Servis ~ kolísaní teploty |
tibo15 |
Zaslal: po duben 02, 2012 7:28 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
čáu chlapaci, potřebuju poradit mam problém, kolísa mi teplota aniž bych tomu nak daval nebo tak. proste najednou vyleptí do tričtvrte a pak na pulku a podně. nevíte nekdo co by to mohlo byt jestli treba čidlo nebo termostat. díky moc.. jinak mam 16V |
|
|
Návrat nahoru |
|
Dan HKS |
Zaslal: po duben 02, 2012 7:33 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
tibo15 napsal: čáu chlapaci, potřebuju poradit mam problém, kolísa mi teplota aniž bych tomu nak daval nebo tak. proste najednou vyleptí do tričtvrte a pak na pulku a podně. nevíte nekdo co by to mohlo byt jestli treba čidlo nebo termostat. díky moc.. jinak mam 16V
skus kouknout na čidlo třeba maš někde jen ošuntělej dratek a muže ti to blbnout nebo je třeba špatný čidlo ... termostat to určo nebude
i když třeba jo protože je možný že termostat otvírá pozdě a proto tam maš vysokou teplotu a pak až otevře tak se to pusti do velkýho okruhu tak ti spadne teplota na pulku ale jestli ti to pak zase vylítne na třičtvrtě tak to už asi termostat dělat nebude... to bude pak asi tím čidlem.. kdyžtak skus koupit novej nebo doporučuju ti ho vyndat dat do kastrolku s vodou ohřat a teploměrem měr teplotu vody a koukni kdy se termstat otevře ... teplota otvíraní bejvá na termostatu přímo napsaná no a když se otevře tak jak má tak ho tam vrať a závada muže být třeba na čidle nebo i někde jinde |
|
|
Návrat nahoru |
|
Hasan |
Zaslal: po duben 02, 2012 7:51 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
nejdriv to zkus poradne ovzdusnit |
_________________ VéTéeS power |
|
Návrat nahoru |
|
tibo15 |
Zaslal: po duben 02, 2012 7:59 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
to jsem prave dělal kdyz jsem měnil na zimu naplně.. je to mozny ze se to nak posralo protoze od ty doby mi to začlo dělat. do ty doby nez jsem to vymenil tak to bylo okej. jinak jsem to ovzdusnit normalně kdyz povolím tu čepičku tak teče kapalina.. je to zajimavý hlavně bych to chtel vyřešit protoze pak se začne jezdit na srazy a podobně a to by byl pruser... |
|
|
Návrat nahoru |
|
qaker |
Zaslal: po duben 02, 2012 8:06 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Máš tam ještě jeden odvzdušňovák zprava vedle hlavy. i ten musíš, jinak ti zůstane vzduch v oběhu motoru. měl jsem to samý.
tibo15 napsal: to jsem prave dělal kdyz jsem měnil na zimu naplně.. je to mozny ze se to nak posralo protoze od ty doby mi to začlo dělat. do ty doby nez jsem to vymenil tak to bylo okej. jinak jsem to ovzdusnit normalně kdyz povolím tu čepičku tak teče kapalina.. je to zajimavý hlavně bych to chtel vyřešit protoze pak se začne jezdit na srazy a podobně a to by byl pruser... |
|
|
Návrat nahoru |
|
tibo15 |
Zaslal: po duben 02, 2012 8:08 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
fakt jo? vedle hlavy? tak to jsem vubec nevedel.. tak to možna bude ten problém. protože do ty doby nez jsem to měnil tak si myslím ze to bylo okej.. a ovzdušnil jsem to jen tu čepičku vlevo.. super tak snad jsme doma.. moje chyba.. snad to bude ono. díky moc |
|
|
Návrat nahoru |
|
qaker |
Zaslal: po duben 02, 2012 8:16 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
a hlavně to zahřej.
tibo15 napsal: fakt jo? vedle hlavy? tak to jsem vubec nevedel.. tak to možna bude ten problém. protože do ty doby nez jsem to měnil tak si myslím ze to bylo okej.. a ovzdušnil jsem to jen tu čepičku vlevo.. super tak snad jsme doma.. moje chyba.. snad to bude ono. díky moc |
|
|
Návrat nahoru |
|
Hasan |
Zaslal: po duben 02, 2012 10:47 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
nekde jsem cetl, ze s tim je u saxa problem. pohledej a najdes tady navod, jak poradne saxo ovzdusnit. nekdo psal, ze do expanzky foukl. ale nvm pri jakych podminkach |
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: út duben 03, 2012 4:51 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Hasis napsal: nekde jsem cetl, ze s tim je u saxa problem. pohledej a najdes tady navod, jak poradne saxo ovzdusnit. nekdo psal, ze do expanzky foukl. ale nvm pri jakych podminkach
pri behu motora, dobre zohriatom, a poriadne nafukaj do expanzky a ani bublanie nezapocujes |
|
|
Návrat nahoru |
|
tomsi91 |
Zaslal: út duben 03, 2012 6:55 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
To je tak, když tam máte moc funkcí, kdybys tam budík na teplotu neměl, nebude tě to trápit. Kdybyste měli místo otáčkoměru hodiny, nebudete zkoumat otáčky a kdybyste měli nefunkční kontrolky, nebudete zkoumat jestli svítí tahle nebo jiná kontrolka. V kombinaci se zapnutou hudbou proti různým zvukům už neni třeba opraváře. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: út duben 03, 2012 7:37 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
tomsi91 napsal: To je tak, když tam máte moc funkcí, kdybys tam budík na teplotu neměl, nebude tě to trápit. Kdybyste měli místo otáčkoměru hodiny, nebudete zkoumat otáčky a kdybyste měli nefunkční kontrolky, nebudete zkoumat jestli svítí tahle nebo jiná kontrolka. V kombinaci se zapnutou hudbou proti různým zvukům už neni třeba opraváře.
Podla mna je hlupy nazor kolegu. Tak to je so vsetkym a vsade. Vsetko sa casom pojebe. Takze teba ked bude boliet koleno, tak si daj odjebat celu nohu. Vsak ked nemas nic, nic ta neserie nie? To je velmi zly pohlad na situaciu. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Hasan |
Zaslal: út duben 03, 2012 10:12 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
tomsi91 napsal: To je tak, když tam máte moc funkcí, kdybys tam budík na teplotu neměl, nebude tě to trápit. Kdybyste měli místo otáčkoměru hodiny, nebudete zkoumat otáčky a kdybyste měli nefunkční kontrolky, nebudete zkoumat jestli svítí tahle nebo jiná kontrolka. V kombinaci se zapnutou hudbou proti různým zvukům už neni třeba opraváře.
dementnejsi radu jsem necetl |
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: út duben 03, 2012 11:12 am |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
podle me je zasadni rozdil ten ze 1.1 ma kazdej na jezdeni do prace, max. si na to koupi kola atd aby to bylo hezky...
u 16V se pocita s tim ze to budes prohanet a bude to dostavat vic zabrat, proto tam jsou i teplomery vody a oleje abys mel prehled jestli vsechno poradne funguje... a ta teplota je celkem zasadni u toho motoru, protoze to nema expanzku nad urovni hlavy - tzn. je potreba to mit opravdu kvalitne odvzdusneni jinak z toho muze byt treba i pokroucena hlava, spatny tesneni pod hlavou atd protoze se to nezvladne uchladit... |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
tibo15 |
Zaslal: út duben 03, 2012 12:32 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
EiFFeL tak ted si me načisto vyděsil. doufam ze to mam vsechno ok. ta tepla uz mi blbne od ty doby vlastne co jsem to vymenil da se rict. ale zas tak casto jsem stim nejezdil hlavne ne v zime.. v zime to stalo v garazi.. musím to dat teda do nejdřív do kupy, dneska to zkusím ovzdušnit i u ty hlavy. a snad to bude okej.. zatím díky chlapi |
|
|
Návrat nahoru |
|
tibo15 |
Zaslal: út duben 03, 2012 6:16 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
tak panové. dneska jsem sundal čepičku na pravý strane u hlavy a valila stoho kapalina takze nejspíš to je ovzdušnený dobře. takze tento problem to asi nebude.. |
|
|
Návrat nahoru |
|
|