Autor |
Zpráva |
< Servis ~ divny,,kovovy,, zvuk od motora |
type83 |
Zaslal: st srpen 15, 2012 8:10 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Ahojte vsetci!Mam taky maly problem pri starte na volnobehu sa od motora ozyva taky divny,,kovovy,,zvuk,altermator to nie je a vodna pumpa bola menena spolu s rozvodmi(nove rozvody a pumpa maju 20 000km).Na volnobehu to pocut niekedy silnejsie a niekedy slabsie,fakt neviem co by to mohlo byt,.......................poradite?
Hladal som aj na fore ale bez vysledku. |
|
|
Návrat nahoru |
|
v4s1m4 |
Zaslal: st srpen 15, 2012 10:47 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
a motor mas jakej |
_________________ 1.5D 1998 červený 1.5D 1996 zelený 1.5D 1998 modrý
až ucítíte vůni friťáku, jedu před váma ve svým nafťáku... |
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: st srpen 15, 2012 11:11 am |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
nepodfukuje svicka? nedavno to tady jeden z clenu resil |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
Petr Svaták |
Zaslal: st srpen 15, 2012 11:54 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
EiFFeL napsal: nepodfukuje svicka? nedavno to tady jeden z clenu resil
No však to práskni že jsem to byl já
jinak symptom klepání až cvakání od hlavy v jakýchkoliv otáčkách, nejvíce znatelný při zahřátým motoru. Svíčka nebyla uplně volná, jen lehce povolená.
Takže je zkus přejít |
_________________ Saxo "Drobek" VTS 1.4 8v 99 |
|
Návrat nahoru |
|
gObla |
Zaslal: st srpen 15, 2012 12:04 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Petr Svaták napsal: EiFFeL napsal: nepodfukuje svicka? nedavno to tady jeden z clenu resil
No však to práskni že jsem to byl já
jinak symptom klepání až cvakání od hlavy v jakýchkoliv otáčkách, nejvíce znatelný při zahřátým motoru. Svíčka nebyla uplně volná, jen lehce povolená.
Takže je zkus přejít
a když jde slyšet jak kdyby o plech ťukáš kuličkou jde to od motoru ve vyších otáčkách ( 3000 a víš) to je čím? Motor je zahřátý. a nebo v hodně malých otáčkách 1000-1300. Sundám nohu z plynu nedělá to . Zní to jak kdyby bylo něco povoleny ale nic jsem nenašel. Na výkonu auta to nemá vliv ale co tu může být? neměl někdo tento problém |
|
|
Návrat nahoru |
|
type83 |
Zaslal: st srpen 15, 2012 2:21 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
v4s1m4 napsal: a motor mas jakej
motor benzin 1,6 65kW rok 2/99 8V skusim tie sviecky,vplyv na vykon ten zvuk nema talze uvidime dakujem za odpovede chlapi |
|
|
Návrat nahoru |
|
type83 |
Zaslal: čt srpen 16, 2012 7:08 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
|
Návrat nahoru |
|
Skrbla |
Zaslal: čt srpen 16, 2012 7:16 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Zkus sundat klíňák z alternátoru poslechni jestli to dělá pořád. Tím eliminuješ dost věcí co se točí. Ložiska aleternátoru, nap. kladka, řemenice, klima. |
|
Adam6688 |
Zaslal: čt srpen 16, 2012 9:18 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
type83 napsal: EiFFeL napsal: nepodfukuje svicka? nedavno to tady jeden z clenu resil
Takže pani,sviecky to nie su,vsetky su ok a dotiahnute ako maju byt,ten zvuk mi pripomina ako ked je chytene lozisko a zadrhava ale nie je to vzdy niekedy to prestane,fakt neviem .........myslite ze vodna pumpa by odisla po 20 000 km?je to fakt divne,este nejake navrhy?Dakujem ,ten zvuk neme vplyv na vykon ani nic len je to pocut
no je to jednoduché, buď to dělá altík nebo něco od rozvodů, tudíž nekterá kladka nebo vodní pumpa, takže odkrytuj rozvody sundej řemen pokud víš jak ho tam dát zpět a zkus bez řemenu jak jsou na tom kladky a ta pumpa (zatočením, pokýváním)
nebo to odkrytuj, nastartuj a dobře poslouchej. |
_________________ Nothing changes. But everything is changed. |
|
Návrat nahoru |
|
type83 |
Zaslal: čt srpen 16, 2012 9:48 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Adam6688 napsal: type83 napsal: EiFFeL napsal: nepodfukuje svicka? nedavno to tady jeden z clenu resil
Takže pani,sviecky to nie su,vsetky su ok a dotiahnute ako maju byt,ten zvuk mi pripomina ako ked je chytene lozisko a zadrhava ale nie je to vzdy niekedy to prestane,fakt neviem .........myslite ze vodna pumpa by odisla po 20 000 km?je to fakt divne,este nejake navrhy?Dakujem ,ten zvuk neme vplyv na vykon ani nic len je to pocut
no je to jednoduché, buď to dělá altík nebo něco od rozvodů, tudíž nekterá kladka nebo vodní pumpa, takže odkrytuj rozvody sundej řemen pokud víš jak ho tam dát zpět a zkus bez řemenu jak jsou na tom kladky a ta pumpa (zatočením, pokýváním)
nebo to odkrytuj, nastartuj a dobře poslouchej.
skusim to diky voplred |
|
|
Návrat nahoru |
|
lazik |
Zaslal: čt srpen 16, 2012 3:50 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Mne jakoby "zvoni" kladka napinajici klinak. Jinak kdyz jsem mel KO remenici na klinak, tak to delalo rachot jako prase - ta gumova vlozka uz byla styrela a remenice podle toho jak zrovna zavibroval motor tak mlatila o kryt rozvodu az v nem vybrousila drazku. Takzde kdyz sundas klinak, tak zkus rovnou sundat i tu remenici na klikovce. |
_________________ VTS 1.6i 16v rv 98
http://lazarracing.webnode.cz |
|
Návrat nahoru |
|
carleeczek |
Zaslal: pá srpen 17, 2012 12:12 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Mě to dělal ten plech co kryje svody... Byly povolené ty šrouby co ho drží. Dělalo to hlavně v nízkých otáčkách. |
|
|
Návrat nahoru |
|
|