Autor |
Zpráva |
< Servis ~ cim to je ze me jakoby neposloucha rizeni? |
critik |
Zaslal: ne září 24, 2006 1:45 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
tak cim to je ze me jakoby neposloucha rizeni,zda se mi ze je reakce na pootoceni volantem zpozdena,pokud treba pojedu 120 km/h a hnu z volantem o 2 cm nic se skoro nedeje,nevim cim to je ale driv mi to nedelalo,muze to bejt geometrie,mam ji ale nove udelanou
?
|
_________________ SAXO VTS 1.6 16V kola BSA 291 15" - pneu 195/45 - předek na pružinách Weitec -40 mm
audio Hertz,vejfuck Ulter S. |
|
Návrat nahoru |
|
trafikant |
Zaslal: út září 26, 2006 7:32 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Zkus vlézt pod auto a něčím (silný šroubovák, montpáka nebo tak) zkus jakoby nadzvednout náboj kola tak, že ten nástroj opřeš o spodní nápravu vedle spodního kulového čepu. Pravděpodobně zjistíš vůli ve vertikálním směru v tom čepu a to je příčina té nejistoty v přesném řízení. Alespoň u mne to tak bylo. |
_________________ SAXO 1.0i 1999 modrá je dobrá |
|
Návrat nahoru |
|
critik |
Zaslal: út září 26, 2006 7:58 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
ty jsi mel ten problem taky? specifiku presne co je v prd... měnil jsi to? Pokud to teda dobre chapu,je to nejakej čep jo? Mlatilo ti to za jizdy? Kolik stala oprava? To je otazek |
_________________ SAXO VTS 1.6 16V kola BSA 291 15" - pneu 195/45 - předek na pružinách Weitec -40 mm
|
Návrat nahoru |
|
trafikant |
Zaslal: st září 27, 2006 6:08 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Je to čep, kterým je náboj kola upevněn v dolním kyvném rameni a ve kterém se otáčí při změně směru jízdy. Vůle v něm se projevuje "cvakáním" při ovládání spojky a při větší vůli i malou nestabilitou řízení - jak to popisuješ. V Citroënu stojí jeden bez práce cca 900,-, v Kelly 291,-. Výměna by neměla být složitá - v náboji kola je čep sevřený šroubem, ale v rameni je nalisovaný a v tom vidím průser. Mě to dělal známý zadara za to, že jsem mu sešteloval satelit. |
_________________ SAXO 1.0i 1999 modrá je dobrá |
|
Návrat nahoru |
|
Incognito |
Zaslal: po říjen 16, 2006 10:09 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
no časem mě čeká asi to samé, taky mam na pravé nápravě vůli, trošku tam ťuká, když jedu přes hrboly. Před časem jsem se na to ptal a opravář mi ukazoval, že tam malá vůle je, ale že by to zatim neviděl tak tragicky. Jediný co mě zarazilo, že mě tlačil do toho, abych si pak nechal vyměnit celý ramena, přece by mělo stačit vyměnit jen ten vadnej čep. Nejsem teda žádnej odborník, ale vyměňovat kvůli tomu ramena na obou stranách, když ťuká jen ta jedna a je to čepem mi přijde trochu divný. |
|
|
Návrat nahoru |
|
critik |
Zaslal: po říjen 16, 2006 7:31 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
no tak to je blbost ne,rameno je ok,vymenis cep a jedes dal,rek bych vyhozeny prachy |
|
Návrat nahoru |
|
|